Версія для друку Версія для друку

Фотографія – його хобі

У Заріччі та довколишніх селах добре знають фотографа Івана Сухана. Його запрошують на весілля, хрестини аби зробив світлину.
По спеціальності Іван Іванович – фельдшер, свого часу закінчив Берегівське медичне училище. Пропрацював завідувачем здоров пунктом Іршавської меблевої фабрики. Із 1996 року – вчитель медико-санітарної підготовки у Сілецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів.
–Кожна людина у своєму житті має мати певні інтереси (хобі), – каже Іван Сухан. – Старатися їх розвивати, аби досягти певного успіху. Фотографією почав займатися із студентських літ. Першим моїм учителем по обробці та друку фотографій був вчитель Василь Васильович Боднар. Його уроки я засвоїв на все життя.
Фото та відеозйомка – це наразі його улюблене заняття. У 2008 році став переможцем міжнародного фотоконкурсу «Курйози» в двох номінаціях: приз журі та глядацьких симпатій. В конкурсі приймали участь роботи учасників із України, Росії, Білорусі, Литви, Ізраїлю, Фінляндії. Його світлини неодноразово публікувалися на сторінках районки, обласних та республіканських виданнях.
–Генетичний потенціал, – каже Іван Іванович, – спрямовує кожну людину у певному руслі її життя, праці та творчої діяльності. Головне – це знайти той потенціал в собі і правильно ним розпоряджатися.
Батьки Івана Сухана шановані у селі люди. Батько – І.М. Сухан працював фельдшером швидкої допомоги в м. Іршава, мати – діловодом Зарічанської восьмирічної школи. Старший брат Віталій закінчив Московський стоматологічний інститут ім. Семашко.
Зараз Іван Іванович працює над книгою про батька. Він був не лише медиком, а й журналістом. Свого часу був членом літературного об’єднання «Промінь», яка діяла при редакції газети. Іван Михайлович автор трьох збірок – «За покликом серця», «Прилетіли гуси» і «Струмки душі моєї».
Іван Сухан – людина творча. Він постійно прагне до самопізнання. Хай Бог допомагає йому у здійсненні усіх заповітних мрій.

Тетяна КОРМОШ,
студентка ІІІ курсу відділення
журналістики УжНУ.

Ваш отзыв

Ваш коментар