Версія для друку Версія для друку

Головне – воля до перемоги

Минулої неділі на центральній площі міста проходило спортивно-масове дійство, приурочене 117-ій річниці з дня народження Івана Фірцака (Кротона) – «Свято Сили».
У програмі підтягування на гімнастичній перекладині до 16 років – перемогу святкував Василь Куртинець із Вільхівки. Другу сходинку посів Володимир Горзов із Білок. Третім був Андрій Чорнокішко із Броду.
Не менш цікаво проходили змагання і на підтягуванні гімнастичній перекладині юнаків після 16 років. Тут не мав собі рівних Василь Чубирко із Іршави. Євген Попович із Вільхівки зайняв другу сходинку. Лише на одне очко відстав від нього Едуард Мелай із М. Розтоки.
У віджиманні на брусах до 16 років не знав собі рівних Василь Куртинець із Вільхівки. Лише на дві позначки відстав від нього Богдан Лобань з Іршави. Третє місце посів Василь Копин з Кам’янського. Віджимання на брусах після 16-ти років не мав собі рівних Роман Попович-Шишко. Майже впритул наблизились до нього Ігор Роман і Едуард Мелай – вони поділили між собою відповідно друге і третє місця.
Цікаво проходили також змагання з багатоповторного жиму штанги (у лежачому положенні до 16 років). Тут перемогу святкували Михайло Галинець із Іршави і Сергій Маковецький з В. Розтоки. Другим був Василь Куртинець із Вільхівки. Із багато повторної жим штанги після 16 років фортуна посміхнулася Юрію Керечанину із Осою. Його односільчанин Василь Будера посів друге місце. Віталій Семак із Іршави був третім.
Переможці і призери нагороджені грошовими преміями в розмірі відповідно за перше – 500 грн., друге – 200 грн. і третє місце – 100 грн.
–Особливість змагань полягає в тому, – каже їх організатор Віктор Товстий, – що в них міг взяти участь кожен бажаючий. Усі зібрані кошти (а це 1417 грн.) передано мамі хворого на ДЦП Дмитрика Ширила. Водночас ми згадали про всесвітньо відомого силача Івана Кротона.
До речі, у змаганнях взяв участь і учень Івана Сили – Сергій Вінер, який теж зажив доброї слави, став відомий не лише в Україні, а й за кордоном.
Спеціальний гість турніру – фіналіст «Голосу країни» Іван Пилипчинець із с. Велятино Хустського району, подарував присутнім свої пісні, які були сприйняті гучними оплесками.
– Такого видовища вже давно не було, – задоволено каже ще один організатор свята Василь Клевець. – Площа зібрала понад дві тисячі чоловік. Зівак не було. Усі із задоволенням спостерігали за виступами спортсменів, які показали не лише свою силу, а й волю до перемоги.

Василь ШКІРЯ.

Ваш отзыв

Ваш коментар