Версія для друку Версія для друку

володимир половка: «Переймаємося проблемами людей»

До уваги читачів газети “Нове життя” експрес-інтерв’ю із заступником голови районної ради Володимиром Половкою.
– Володимире Михайловиче, як Ви оціните піврічний термін роботи на посаді заступника голови районної ради?
– З перших днів роботи на посаді визначив для себе пріоритетним завданням докласти максимум зусиль зі створення в нашому районі сприятливих умов для ведення підприємницької діяльності, залучення інвестицій тощо. Не секрет, що головним “економічним двигуном” Іршавщини на протязі багатьох років залишається трудова міграція — наші краяни важкою працею в європейських країнах, Росії та США заробляють кошти, які потім циркулюють і живлять всі сфери економіки району. Багато з наших співвітчизників зуміли реалізувати себе за кордоном, запустивши успішні бізнесові проекти.
Наша задача — дати їм сигнал, що на Батьківщині теж можна інвестувати та працювати. Ну і, звичайно, не забувати про вже наявних інвесторів у районі, які навіть в умовах кризи примудряються нарощувати виробництво та створювати нові робочі місця.
На нещодавній сесії районної ради не на жарт розгорілася дискусія щодо погодження спеціального дозволу на користування надрами для одного з найбільших підприємств туристичної галузі у районі — ТзОВ “Санаторій “Боржава”. На щастя вдалося переконати колег прийняти мудре рішення як в інтересах інвестора так і місцевої громади, де за час роботи підприємства створено 128 робочих місць.
Взагалі проблема використання надр дуже гостра — видно, дуже вже не хочеться комусь у вищих ешелонах влади перевести її у правове поле, щоб і місцеві жителі мали легальну роботу, а бюджети громад — значний притік у вигляді податків і зборів. На жаль, тут компетенція органів місцевого самоврядування вкрай обмежена.
– Ви стали депутатом за списком ВО “Батьківщина”. Чи вдається знаходити спільну мову з партнерами по коаліції та іншими депутатами?
– Фракція “Батьківщина” в районній раді одна з небагатьох по Україні, якій вдалося знайти спільні точки дотику та сформувати коаліцію у місцевій раді. Ясна річ, що ми взяли на себе часткову відповідальність (у межах наших можливостей) за суспільно-економічну ситуацію в районі. В інтересах виборців задля прийняття суспільно корисних рішень ми часто йдемо на компроміси з партнерами по коаліції, депутатами інших фракцій та виконавчою владою, однак є речі принципові.
Одним з таких є питання неспівмірності нових комунальних тарифів з економічними розрахунками. Як нещодавно довела всій Україні Юлія Тимошенко, закупівельна ціна газу вітчизняного видобутку більш, ніж втричі перевищує його собівартість (1590 грн. проти 499 грн.), а встановлені тарифи ще в 4,3 рази більші від закупівельної ціни (6879 грн. проти 1590 грн.). Встановлення принципу «дешевий український газ — олігархам, а дорогий експортний газ — населенню», є нічим іншим, як свідченням впровадження урядом нової «величезної корупційної схеми».
Боротьба з цим, є завданням щоденної роботи усієї партії ВО “Батьківщина”, яка не просто переймається проблемами громадян, але й активно відстоює права людей на всіх рівнях від Верховної Ради до сільських та селищних рад вже 17 років. До речі, один з найдієвіших місцевих осередків Партії працює на Іршавщині — в селі Ільниця, очолюваний депутатом місцевої сільської ради Іваном Івановичем Капітаном.
В Іршаві діє громадська приймальня за адресою: м. Іршава, пл. Народна, 7 (з 10:00 до 14:00 год.).
– Дякуємо з розмову. Успіхів Вам у роботі.

Василь ШКІРЯ.

Ваш отзыв

Ваш коментар