- Нове життя - https://nz-ir.com -

ДОСТОЙНИМ – ЧЕСТЬ І ШАНА

Ні для кого не є секретом, що вже тривалий час на сході нашої країни проводиться антитерористична операція. Організовувалося кілька етапів мобілізації чоловіків у зону АТО. Чого гріха таїти, були серед наших земляків і такі, що шукали причини, як туди не йти. Свідомих було набагато більше. Добровольцями зголосилися Олександр Данільченко з Ільниці, Юрій Соколачко з Лози, Юрій Король із Заріччя. На жаль, всіх їх трьох вже немає серед нас – загинули від ворожої кулі. Вдома залишились дружини, діти, на невизначене потім відклалось багато справ.
– Підтримувати тих, хто на передовій, а також сім’ї загиблих там – це наш святий обов’язок. Вони – герої, що мужньо захищають цілісність рідної нам України. Ми перед ними у великому боргу, тому не можна собі дозволяти працювати за принципом: згадав за цих людей на окреме свято чи допоміг один раз і забув. Вони мають відчувати нашу підтримку повсякчас, — наголошує голова райдержадміністрації Олександр Горін.
Керівник району свої слова підтверджує конкретними справами. Неодноразово за його сприяння в зону АТО відправляли гуманітарну допомогу. Для зведення там фортифікаційних споруд було також доправлено вантаж з лісом. Про сімей загиблих на сході країни районна влада турбується систематично. Чи треба підсипати вулицю, чи в чомусь посприяти – забезпечує підтримку.
Днями, за дорученням голови райдержадміністрації, керівник апарату РДА Олег Козенюк разом з представником благодійної організації «Допомога без кордонів» Ігорем Королем передали вдовам вищезгаданих іршавчан гуманітарний вантаж. В коробках були постільна білизна, одяг, миючі засоби. Як відзначили жінки, допомога їм дуже згодиться. Вони щиро дякували за те, що про них не забувають.
Цю акцію вдалося реалізувати завдяки співпраці райдержадміністрації, благодійної організації «Допомога без кордонів» з Генеральним консульством України в Мюнхені. Було отримано 17 коробок гуманітарного вантажу. Окрім вдів загиблих на сході країни, допомогу надано також дітям учасників АТО, з соціально-незахищених сімей та учням школи-інтернат.
До речі, голова райдержадміністрації оголосив подяку віце-консулу Генерального консульства України в Мюнхені Сочці Ярославі Василівні. Вона родом з Іршавщини, серцем і душею вболіває за рідний край. Окрема подяка волонтерській сотні Мюнхена в особі Тараса Бережанського та перевізнику Віталію Князєву, завдяки зусиллям яких вдалося зібрати і доправити вантаж до України!

Іван Кополовець