Версія для друку Версія для друку

ВЕСЕЛКОВО-ВОДОГРАЙНИЙ ЧАС ДІТЕЙ

Нещодавно пролунав останній шкільний дзвінок. Після цього випускникам та тим, хто ще має складати іспити, додалося клопотів. Але є шалено велика когорта таких, що пішли на канікули й прагнуть хоча б влітку забути про шкільні будні. Цей свій час дозвілля вони організовуватимуть по-різному. Для здібних дітей, які займали призові місця на різноманітних конкурсах та олімпіадах, а також з багатодітних та соціально незахищених сімей з усіх шкіл району організували два табори літнього оздоровлення з цілодобовим перебуванням в Ільниці. Діятимуть вони на базі школи-інтернат та спортивно-гуманітарного ліцею.
Минулого тижня на відкриття роботи цих таборів завітали голова райради Віктор Симканинець, в.о. голови райдержадміністрації Ігор Павлишин, головний спеціаліст відділу освіти РДА Алла Петровці, котрі виступили з вітальним словом.
Сама церемонія старту відпочинку в таборах була легкою і невимушеною, аж відчувався цей дух і настрій на інтелектуально-розважальні ігри та інші заходи такого штибу. Тут всі охоче позбулися на якийсь час статусу учня. Їх самоорганізація чимось нагадувала окрему республіку зі своїми президентами, керівниками загонів, які мають позитивні назви, та з окремими законами. Новоспечені мешканці таборів обіцяли не давати сумувати один одному, дружити, довіряти, любити пісню, створювати позитивний настрій, танцювати, якомога повніше розкривати свої таланти.
У школі-інтернат, де начальником табору є керівник закладу Тетяна Олексій, відпочиватиме сотня дітей. Він має назву «Водограй». Опікуватиметься таборянами аж шістнадцять вихователів. Крім них, хороший настрій, приємний відпочинок та змістовні зустрічі забезпечуватимуть інструктор з фізкультури Яна Роман, педагог-організатор Марія Матіко, психолог Мар’яна Кізляк. Своїм загонам діти дали неординарні назви «Усмішка», «Смішарики», «Капітошки», «Екстремали». Не менш цікавими були їх девізи та речівки. Серед очільників загонів – Мирослава Ромачівська, Вікторія Островська, Каріна Кузьма. Підтримати своє чадо приходили батьки, рідні. З числа групи підтримки можна було побачити й екс-депутата райради Івана Делегана.
Табір у спортивно-гуманітарному ліцеї назвали «Веселкою». На самому початку вшанували пам’ять тих, хто загинув на війні, що триває на сході України. З-поміж таких, на жаль, є й ільничанин Олександр Данільченко. На базі цього закладу відпочиватиме сімдесят діток. Опікуватиметься ними дванадцять вихователів. Діти розподілилися на три загони «Наша файта», «Посмішка», «Смайл». Неабиякого драйву додав флешмоб відомих українських пісень на патріотичну тематику. Тут юні мешканці табору вже встигли чудово декламувати вірші та навіть писати власні. До таких можемо зарахувати Аліну Зихор, Яну Остолош. Керувати табором довірили досвідченому Федору Ісаку. Окрім гостей, привітав усіх з початком роботи табору також директор ліцею Юліан Меренич.
Від керівництва району надійшла пропозиція встановити на території шкіл палатки, де юні жителі таборів зможуть провести пікніки, при бажанні і можливості переночувати.
Словом, за три тижні у таборах пануватиме надзвичайно цікава атмосфера. Буде багато нових знайомств, приємного спілкування, пізнавальних й розважальних заходів. Є гарантія, що нудьгувати не доведеться. І, може, трішки можна буде зайнятися пустощами, які нікому і нічому не завдадуть шкоди…..

Іван КОПОЛОВЕЦЬ.

Ваш отзыв

Ваш коментар