Версія для друку Версія для друку

Сімейна медицина – це ключ для досягнення здоров’я всіх наших родин

Покращення здоров’я, забезпечення рівного й справедливого доступу всіх громадян до медичних послуг неможливе без потужної медичної ланки первинного рівня, яка в своїй роботі ставить акцент на профілактичну роботу, і лише сімейні лікарі в змозі справитися з цією роботою.
Сімейний лікар – це фахівець, який вміє і знає, як виявляти, диференціювати і лікувати практично всі захворювання, добре поінформований про стан здоров’я кожного члена сім’ї у різні періоди життя. Орієнтується у проблемах родини, рекомендує, як запобігти захворюванням і профілактично обстежитись родинам.
Хто, як не сімейний лікар, може запобігти можливим негараздам, адже на первинному рівні розпочинають та закінчують лікування понад 80% пацієнтів. І тому саме тут має бути зосереджена значна частина кваліфікованих сімейних лікарів.
Професійне свято – День медичного працівника на первинному рівні відзначають 400 працівників охорони здоров’я, які повсякчас з гідністю виконують свій професійний обов’язок на засадах сімейної медицини і надають невідкладну допомогу майже 100 тис. населенню нашого району.
Напередодні свята слід щиро подякувати адміністрації та працівникам КЗ «ІЦПМСД», всім працівникам структурних підрозділів, сімейним лікарям, фельдшерам, сімейним медсестрам, акушеркам, молодшим медичним сестрам, ветеранам охорони здоров’я та всім працівникам первинної ланки за їх невтомну працю, за мудрість і терпіння у вашій нелегкій, але такій відповідальній роботі.
Окремо хочеться привітати завідувачів АЗП-СМ та їх колективи, які своєю відповідально ставляться до покладених на них обов’язків: І.І.Фельцан, В.В.Дочинець, О.П.Воробканич, Г.І.Баландіна, М.П.Шелельо, М.В.Грінканич, В.М.Марків, В.В.Бобир, Ф.І. Жидик, Л.В.Данашевська, Н.В.Бурч, Г.І.Жабур, Г.І.Половка, М.М.Мельник, П.Ю.Осійський, О.М.Верецкі, Г.І.Данканич, В.П.Добра, К.В.Завадська, Е.В.Козловська, М.П.Китей, Н.В. Попадинець, Я.Ю.Фекете, С.І.Денисюк, І.В.Кеню, В.В. Кормош, М.М.Кузан, Л.Ю.Порташ, Г.І.Вакулеко.
Нехай професія сімейного лікаря ніколи не завдає розчарувань і ніколи не доведеться засумніватися в тій користі, яку ви приносите своєю роботою.
Слід дати належне начальнику відділу охорони здоров’я С.В.Караслаю, головному лікарю комунального закладу «Іршавська районна лікарня» О.І. Петах та її заступникам, районним спеціалістіам, всім працівникам районної лікарні, кадровій службі, бухгалтерії, інформаційно-аналітичнрму відділу зі святом. Тому, що ми разом робимо одну справу і мета у нас одна – збереження і примноження здоров’я жителів нашого району.
Бажаю вам життєлюбства, невичерпної енергії, оптимізму і великодушності. Всім миру, добра, благополуччя, успіхів у вашій нелегкій, але такій важливій і почесній суспільній місії. Попереду у нас запланований значний обсяг роботи по реформуванню медичної галузі, але заручившись підтримкою влади, відділу охорони здоров’я, з такою командою сімейних лікарів сподіваюся, що ми отримаємо гідний результат роботи.
Зі Святом Вас, дорогі медики!
Оксана Булеза,
головний лікар комунального закладу «Іршавський центр первинної медико-санітарної допомоги».

Ваш отзыв

Ваш коментар