- Нове життя - https://nz-ir.com -

ПИСЬМЕННИК І ХУДОЖНИК ЗУСТРІЛИСЯ в літньому таборі з дітьми

14 червня відбулася зустріч відпочиваючих дитячого оздоровчого табору «Водограй», що функціонує на базі Ільницької ЗОШ-інтернату І-ІІІ ступенів, з лауреатом всеукраїнської премії імені В.Кобилянського та обласної премії імені Ф.Потушняка, дипломантом конкурсу « Книжкова толока – 2014», членом Національної спілки письменників України, членом Національної спілки журналістів України, редактором газети «Нове життя» Василем Васильовичем Шкірею та художником Василем Васильовичем Ловскою.
Організувала цю зустріч начальник дитячого оздоровчого табору «Водограй», директор школи Т.В.Олексій.
Василь Васильович – один з найпопулярніших дитячих авторів на Закарпатті. Його казки образні й дотепні, позначені простотою і мудрістю. Вони розширюють дитячий кругозір, допомагають юному читачеві пізнавати довколишній світ, розрізняти добро і зло.
Зацікавило дітей і те, що у кожній казці є доля правди. Василь Шкіря розповідав їм, що казки він пише вночі, бо тільки тоді є творче натхнення. Коли починає писати, то забуває про все на світі.
Діти охоче брали участь в обговоренні казок зі збірок «25 казочок для маленьких діточок», « Як Осел вогонь сховав», « Михайлик-Насміхайлик» та інші, жваво спілкувалися з казкарем.
Василь Васильович Ловска, уродженець села Ільниця, – дуже талановита, творча людина. Скромно розповів діткам про свою творчість, частково ознайомив їх зі своїми роботами. І ми дійсно змогли побачити, якою ж багатогранною є особистість Василя Васильовича.
Василь Васильович, як художник, оформив більше 20-ти книжок різних авторів: І.Петровція, В.Шкірі, В. Кузана, А.Савки та інших.
– Я неодноразово спостерігав, – каже Василь Васильович, – що діти, беручи в руки книгу, насамперед звертають увагу на її гарне, кольорове оформлення.
Доклався художник і до оформлення стін нашої школи. Його витвори мистецтва вже багато років прикрашають стіни нашого закладу.
Чарівним дотиком краси і святом зачарованої душі стала для дітей ця зустріч. Вони мали щастя збагатитися красою слова, магією творчої палітри.
Спілкування з такими творчими особистостями залишило в дитячих серцях тепло і радість, бажання прочитати ще більше творів сучасної української літератури для дітей.
Щиро дякуємо за захоплюючу зустріч! Хай Вам щастить.

Наталія Мешко,
заступник директора з навчально-виховної роботи Ільницької школи-інтернат