- Нове життя - https://nz-ir.com -

Гамора віншувала многая літа

Не так вже й багато було життєвих миттєвостей в долі Марії Федорівни Славської з гірського села Лисичово. Хоч це твердження достатньо відносне і індивідуальне. Та загалом родина Славських вважає себе по-справжньому щасливою. Щасливою Марія Федорівна вважає себе ще й тому, що дожила в мирі і Божій благодаті до дня, коли разом з дітьми, онуками й правнуками відсвяткувала свій 90-ий день народження.
Цими днями відвідали оселю Марії Федорівни з нагородами й подарунками: заступник голови райради Володимир Половка, сільський голова Ярослав Пальок, голова ради ветеранів району Петро Король, художник, керівник народної кіно-фотостудії Василь Ловска, помічник депутата облради Михайла Станка – Юрій Андрела.
У колі родини згадувались і роки життя в часи Чехословаччини, Угорщини, війна і повоєнна колективізація, відбудова економіки в гірських селах, романтичні надії і сподівання… На запитання: «Кому найбільше завдячуєте своїм довголіттям?» Марія Федорівна відповіла: «Молитві і добрим, щирим людям, і повірте, їх не мало».
Многая літа Вам, співає Гамора і вся Іршавщина, шановна Маріє Федорівно!

Наш кор.