Версія для друку Версія для друку

Андрій Йосипович Надь із Довгого розмінює десятий десяток літ

Великий життєвий шлях пройшов дорогами війни, нагороджений орденом і медалями.
Андрій Йосипович – мужня людина. Він стійко переніс всі негаразди й труднощі, що випали на його долю в роки війни і в післявоєнний час. Після війни доводилось йому працювати на різних роботах. Пробував свої сили в господарській і партійній роботах. Неодноразово обирався депутатом до сільської ради та головою виконкому в рідному селі.
Андрія Йосиповича характеризують такі якості як: порядність, велика працелюбність, доброта, щедрість, почуття гумору, високий професіоналізм в роботі.
Справді, спокій йому тільки сниться. Зустрічі, наради, поїздки, розмови, клопотання про допомогу рідному селу та найбільш незахищеним. У свої 90 продовжує громадську роботу як голова спілки ветеранів праці та голова осередку сільських пасічників. В районному товаристві пасічників обраний членом ревізійної комісії. Він охоче передає свій досвід молодим пасічникам, він – бажаний гість в школах та на молодіжних зібраннях.
До слова Андрія Йосиповича прислухалися й прислухаються, з ним консультувалися й радилися, як з людиною безкорисливою і принциповою. А він – весь у турботах й нових планах. Щиро радіє кожному успіху пасічників чи то в рідному Довгому, чи Броньці, чи Сухій. Задоволений, що їхнього «бджолярського полку» все прибуває, що і він до цього доклав свого старання, що вчасно прийшов на допомогу комусь із колег. А знається вільна хвилинка, і мчить на своїх «Жигулях» до пасіки, яка знаходиться між селами Довге і Бронька.
У нього за плечима дев’ять десятків літ. Але, як і колись, справляється з численними клопотами! Звідки черпає цей, з лагідним поглядом очей, чоловік наснагу й віру в краще? Адже не всякий у цей складний час залишається оптимістом. На пасіці біля хати красується на підставці сонячна воскотопка, і в сонячні дні золотим струмком стікає з неї віск. Про бджіл він розповідає з молодецьким запалом.
Вітаючи А.Й. Надя з ювілеєм, відмітимо, що ювіляр, на якій би посаді не працював, відзначався творчим підходом до справи, корисними рекомендаціями, користується повагою в рідному селі та районі.

Юрій САМОРИГА,
пасічник.

Ваш отзыв

Ваш коментар