- Нове життя - https://nz-ir.com -

Захоплюючий вид спорту – шашки

Особисто-командний чемпіонат Закарпатської області з шашок-64 проведено в актовій залі Іршавського районного будинку дитячої творчості 14-15 травня. Заступник директора Віра Глушко відзначила, що заняття інтелектуальними видами спорту дає досить хороші результати в плані формування здорової самодостатньої особистості, які так необхідні нашій країні. А ще побажала всім впевненої гри, а найсильнішим – красивих, змістовних перемог.
Виконання Гімну України, тепла, привітна, невимушена атмосфера, просторе приміщення налаштовували учасників на серйозну, але справедливу боротьбу. Сім турів швейцарської системи мали визначити переможців. Змагання організовано таким чином, що всі учасники мали змогу порівняти свою майстерність в грі як з ровесниками так і з більш старшими, або більш кваліфікованими учасниками. Фаворитом турніру вважався Богдан Роман, бронзовий призер цьогорічного чемпіонату України з блискавичних шашок-64. Він виправдав сподівання. З першого і до останнього туру тримав лідерство. Але серйозну конкуренцію склала йому Наталія Воробканич. Їх зустріч в заключному турі змагань була дуже цікавою. Наталка сміливо пішла на ускладнення гри. В один із важливих моментів вона «пройшла» поряд із добротним продовженням, де були хороші шанси на перемогу. Партія закінчилася внічию.
Ще одну нічию з фаворитом зумів зробити Богдан Юрченко, який молодший на 5 років. Призерами в загальному заліку стали: Богдан Роман, Наталія Воробканич, Станіслав Рацин – вихованці шахово-шашкового клубу «Вікторія» Іршавського районного будинку дитячої творчості.
В загальному заліку визначено кращих серед дівчат. Трійка призерів – представниці клубу «Вікторія» м. Іршава: Наталка Воробканич, Андріана Бойко, Тетяна Воробканич.
Серед дівчат до 10 років кращі результати показали Андріана Бойко і Катерина Мойсей (клуб «Вікторія»). Призери серед юнаків до 10 років: Роман Подолюк (клуб «Вікторія»), Юрій Фущіч (клуб «Севлюш» Виноградово), Юрій Лацко (клуб «Вікторія»). Кращі серед дівчат до 13 років: Тетяна Воробканич (клуб «Вікторія»), Анжела Ціп та Вікторія Муцик (клуб «Севлюш»). У юнаків до 13 років трійка призерів має такий вигляд: Станіслав Рацин та Сергій Скоблей (клуб «Вікторія»), Василь Ткаченко (клуб «Севлюш»).
Цікавий нюанс у гру вніс той факт, що учасники виступали не тільки особисто, а ще представляли команди. Підбито й командні підсумки. Кращою стала команда «Вікторія», за яку виступали Богдан Роман, Богдан Асеєв, Наталія Воробканич. Друге місце − в команди «Темп», яка виступала в такому складі: Станіслав Рацин, Іван Лацко, Марія Лопатинська. Команда «Перспектива» (Сергій Скоблей, Богдан Юрченко, Тетяна Воробканич) виборола третє місце. Команди-призери – представники шахово-шашкового клубу «Вікторія» районного будинку дитячої творчості.
Анатолій Вайда