- Нове життя - https://nz-ir.com -

У допомозі лісом у зону АТО сприяв Олександр Горін

Віталій Тенкач з Іршави вже другий рік бере участь в АТО, який, до речі, є керівником розвідроти. Нагороджений численними бойовими відзнаками, добре знає проблеми армії.
Недавно він навідався до голови райдержадміністрації Олександра Горіна з проханням допомогти із лісом для будівництва фортифікаційних споруд, які слугують для оборони військових підрозділів. А Олександр Васильович добре знає ситуацію на сході країни, бо й самому доводилося там побувати.
– Укріплювальні споруди, – каже О. Горін, – це насамперед безпека наших бійців. Вони врятували не одне життя, дали можливість вижити під градом куль і снарядів.
До забезпечення воїнів АТО лісом було залучено директорів ДП «Довжанський ЛМГ» Василя Леднея і ДП «СЛАП «Іршаваагроліс» Івана Фущича. Минулої суботи було відправлено в зону АТО 30 кубометрів ялинового лісу. Для його навантаження на «фуру» добре попрацювали головний інженер Віталій Шрам, водій Владислав Косик, робітники Михайло Лева, Михайло Зозуляк, Роман Смерековський і Петро Петришинець. Доставив його за місцем призначення водій ПП «Копа В.М.» Василь Бровдій.
– Ялиновий ліс, – каже Віталій Тенкач,– найбільш безпечний для зведення оборонних рубежів. Снаряди рідко, коли зриваються, вони здебільшого застрягають. Захисні споруди вже неодноразово рятували життя бійців.
На запитання, скільки ще триватиме війна на Сході країни, Віталій Тенкач відповів:
– Порівняно з тим, якими були ми у перші дні бойових дій, то стали набагато сильніші. І якби не Росія, давно б навели там порядок. А поки що доводиться тримати оборону. Хоча у розмові із військовополоненими дізнаємося, що так тривати довго не буде. Бойовики розчаровані, багато з них самі здаються, не хочуть воювати. А це багато про що говорить.

Василь ШКІРЯ.