- Нове життя - https://nz-ir.com -

У ОСОЇ ЗНОВУ «ДЖУРА»

Центральний табір туристського активу учнів України розташований у мальовничому куточку гірського села Осій. Минулого понеділка тут розпочав роботу семінар з підготовки суддів з видів конкурсів та змагань, організаторів роботи таборової старшини гри «Джура». У семінарі беруть участь педагоги та представники громадської організації, що впроваджують дитячо-юнацьку військово-патріотичну гру «Сокіл» («Джура») у навчальних закладах України. Організаторами семінару виступили Український державний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді Міністерства освіти і науки України.
На відкритті семінару побували і виступили перед його учасниками голова районної ради Віктор Симканинець, радник голови райради Михайло Менчук, військовий комісар Іршавського військового комісаріату, полковник Віктор Нагайко, Осійський сільський голова Михайло Урста та завідувач організаційно-масового відділу Центру патріотичного виховання дітей та молоді УДЦТКУМ Олег Бондарчук.
– Учасники дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Джура» у нас не вперше, – розповідає директор Центрального табору туристського активу учнів Іван Матіко. – Приваблюють їх не лише гори, чисте повітря, джерельна вода, а й те, що тут народилися такі відомі особистості, як українські письменники Федір Потушняк та Іван Петровцій, народний артист України Іван Попович, слава про яких лине далеко за межі рідної землі. При зустрічі з осійчанами вони дізнаються чимало цікавого про наш край.
Реалізацію програми забезпечують заступник директора з виховної роботи УДЦТКУМ Денис Бондарчук, голова Кам’янець-Подільської дитячої громадської організації «Клуб юних миротворців», учасник бойових дій Володимир Барановський, депутат Калуської міської ради Іван Терпай, голова секретаріату МНК Соломія Фаріон, отець Віктор та ін.
Василь ШКІРЯ