- Нове життя - https://nz-ir.com -

Свіжі квіти «Закарпатської весни»

У Мукачеві проходив перший фестиваль-конкурс «Закарпатська весна». Саме це місто стало одним із партнерів творчого проекту «ARTLIKEFEST», який обирає для проведення своїх заходів найкращі міста України.
Цей фестиваль-конкурс лише набирає обертів, але сотні обдарованих дітей та дорослих з усієї України мають за честь брати в ньому участь і перемагати.
На фестиваль «Закарпатська весна» відправились вихованці зразкового театру-пісні «Ліра» та народний вокальний ансамбль «Ільничанка» Ільницького будинку культури «Шахтар» (керівник Ельвіра Гавацко). В прекрасному намисті талановитих учасників цього конкурсу-фестивалю ільничани були справді найяскравішими перлинами, за що журі дало високу оцінку у визначенні призових місць: Богдан Білозір – І місце (середня категорія джазовий вокал); Андріана Матіко – І місце (середня категорія, народний вокал); Іванна Лутак – ІІ місце (середня категорія, естрадний вокал); Ульяна Попович – ІІІ місце (середня категорія, народний вокал).
Наймолодші учасниці театру-пісні «Аіра», дебютантки – Олександра Скальник зайняла ІІ місце (1 молодша категорія, естрадний вокал) та Ірина Варцаба – одержала ІІІ місце (2 молодша категорія, естрадний вокал).
Оновлений, народний вокальний ансамбль «Ільничанка» БК «Шахтар» підтверджує свій статус займаючи призові місця. Лише в цьому році на Всеукраїнському фестивалі-конкурсі «Різдвяна зіронька» − ІІ місце, на сьомому Всеукраїнському відкритому фестивалі стрілецької пісні «Красне поле» вони стали лауреатами другого ступеня, а на «Закарпатській весні» одержали почесне третє місце. Такого тріумфу вихованці БК «Шахтар» ще не знали.
Завдяки професійності і таланту керівника Ельвіри Гавацко зорепад чудових, яскравих та талановитих вихованців буде ще яскравішим.
Наталія ВАРВАРИНЕЦЬ,
директор Ільницького
БК «Шахтар».