- Нове життя - https://nz-ir.com -

Депутати подбали про безоплатне харчування школярів

Минулого вівторка відбулося друге засідання четвертої сесії районної ради VІІ скликання. Вів його голова районної ради Віктор Симканинець. Присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять всіх тих, хто віддав своє життя у військовому протистоянні на Сході країни, відстоюючи Незалежність України.
Найбільшу дискусію викликало питання «Про внесення змін до рішення районної ради від 21 січня 2016 року №50 «Про районний бюджет на 2016 рік» (нова редакція) (із змінами від 4 лютого, 25 березня 2016 року)». Мова йшла про виділення бюджетних коштів на безкоштовне харчування учнів 1-4 класів. Після жвавих обговорень , в які активно включилися і керівники району – Віктор Симканинець і голова райдержадміністрації Олександр Горін, було прийнято рішення: спрямувати частку коштів з районного бюджету на харчування дітей 1-4 класів до кінця 2015-2016 навчального року. О. Горін подякував сільським головам Білок, Заріччя, Кам’янського, Лисичова, Приборжавського, Лози, Негрова, Сільця, Ільниці та міському голові за кошти, які виділено з місцевих бюджетів учням 1-4 класів шкіл району для харчування. Часткову допомогу надали також сільські голови Греблі, В. Раківця та Броду.
Начальник відділу управління майном спільної власності територіальних громад сіл, міста району Віта Чорноличак винесла на обговорення питання «Про проведення аукціонів», «Про передачу в оренду нежилих приміщень в будівлях спільної власності територіальних громад сіл, міста району», «Про надання дозволу відділу освіти райдержадміністрації на демонтаж гаражу і сараю-навісу Ільницької загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів» і «Про спрямування коштів». Депутати проголосували «за».
Було прийнято і ряд інших важливих рішень.
Депутат райради Ольга Чедрик порушила проблему про автоперевізників, зокрема доставку пасажирів у Смологовицю і Локоть. На сесію було навіть запрошено жителів цих населених пунктів. Тут теж довелося втручатися О. Горіну, бо замовником відбору автоперевізників на проведення тендеру є райдержадміністрація. Уже наступного дня у райдержадміністрації було проведено нараду, в якій взяли участь депутати райради, автоперевізники і громадськість. Мова йшла про виконання належним чином умов договору в частині здійснення регулярних маршрутів у напрямку Смологовиці і Локтя. Керівник перевізників запевнив, що питання буде вирішено, а громадськість візьме на контроль виконання обіцяного.
У зв’язку з тим, що кількість пожеж в районі з початку року збільшилася, на сесії було заслухано інформацію начальника Іршавського РВ УДСНС України в Закарпатській області, підполковника служби цивільного захисту Івана Мошколи. Матеріальні збитки від пожеж склали понад 230 тис. грн. На пожежах врятовано матеріальних цінностей на понад 2, 5 млн. грн.
В обговоренні порушених на сесії питань активну участь взяли народні обранці: Ганна Белей, Йосип Маланка, Євгеній Савко, Ольга Хандра, Петро Станко, Сергій Караслай, Володимир Білинець, Юрій Фельцан, заступник голови райради Володимир Половка.
Василь ШКІРЯ