Версія для друку Версія для друку

третій раунд … закінчився. вакцинація продовжується

В кінці лютого цього року закінчився ІІІ раунд щеплення проти поліомієліту. Навіть, враховуючи те, що щеплення проводилось в непростий час розгулу вірусних інфекцій та грипу, були досягнуті непогані результати. Так наш район спрацював непогано: було вакциновано вакциною ОПВ 10964 дітей із тих, хто підлягає цій процедурі 13090 дітей, що складає 84%. До речі, по Україні середній показник сягає 81,7%, тобто частка щеплених в Іршавському районі є вищим за середній показник по Україні.
З амбулаторій слід відзначити ті, що добре спрацювали, а це: АЗП-СМ сіл Сільце, Малий Раковець, Осій, Доробратово, Арданово, Заріччя, Лисичово, Кам’янське, Гребля. Гірше своїх потенційних можливостей спрацювали АЗПСМ сіл Великий Раковець, Ільниця, Луково, Дубрівка, Лоза, Іршава.
Відрадно, що більшість батьків з розумінням поставились до проведення імунізації. І за це їм дуже велике спасибі. Проте були і такі, які з тих чи інших причин відмовились, тому маємо 966 дітей не щеплених через відмову батьків. На жаль, деякі з них так і не зрозуміли, що ефективного способу лікування поліомієліту та його наслідків нема, і тільки вакцинація може попередити це захворювання.
Ігор Перегінець, заступник міністра МОЗ України на підсумковій прес-конференції, приуроченій ІІІ-ому раунду вакцинації сказав: «Закликаємо батьків, діти яких ще не отримали три дози оральної поліомієлітної вакцини, звертатися в медичні заклади вже після турової імунізації, щоб отримати додаткове щеплення. Для дітей від 2 до 6 років – це мають бути три дози вакцини. Діти від 6 до 10 років мають отримати хоча б одну дозу вакцини. Діти, які не отримували жодної дози вакцини від поліомієліту, повинні починати вакцинацію з інактивованої поліомієлітної вакцини».
Сподіваємось, що разом ми переборемо таку грізну хворобу, як поліомієліт.
Степан Сукович,
заступник головного лікаря КЗ «ІЦПМСД»з охорони дитинства та материнства .

Ваш отзыв

Ваш коментар