- Нове життя - https://nz-ir.com -

Петро Лазар: Навантаження на місцеві бюджети … збільшилось

Стан виконання місцевих бюджетів за перший квартал поточного року, як і за минулий рік, свідчить про позитивну динаміку наповнення місцевих бюджетів. Про це під час брифінгу повідомив директор департаменту фінансів Закарпатської ОДА Петро Лазар. «За перший квартал до загального фонду місцевих бюджетів надійшло 568 мільйонів гривень, що більше планових показників на 43 відсотка, а за перший квартал минулого року на 56 відсотків», – поінформував посадовець.
За словами Петра Лазара, аналіз виконання низових бюджетів свідчить, що лише близько тридцяти відсотків місцевих бюджетів мають надходження в обсягах, необхідних для забезпечення виконання власних повноважень. «У третини місцевих бюджетів рівень надходжень податків настільки низький, що не забезпечує навіть утримання апарату сільської ради. Протягом січня-березня, наприклад, в одинадцяти сільських бюджетах із трьохсот двох доходи склали від 2-ох до 10 з половиною тисяч гривень», – зазначив посадовець.
Цьогоріч область не отримала з державного бюджету й субвенцій на фінансування передбачених законом пільг окремих категорій громадян. Згідно із Законом про Державний бюджет, цільова субвенція на пільгові перевезення або ж послуги зв’язку не передбачена. Оплачувати пільги, які фактично гарантує держава, місцеві бюджети повинні за власний рахунок. Ресурс є тільки в окремих сільських, селищних, міських бюджетах.

Прес-служба
Закарпатської ОДА.