- Нове життя - https://nz-ir.com -

ПЕТРО ДОБРОМІЛЬСЬКИЙ ПРОВІВ ВИЇЗНИЙ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН В СЕЛАХ ЛУКОВО ТА ДУБРІВЦІ

Нещодавно у приміщенні Луківської сільської ради виїзний прийом громадян проводив депутат обласної ради Петро Добромільський.
Про нагальні проблеми села з народним обранцем ділилися сільський голова Михайло Фанта та екс-голова села Василь Пасуля, депутат районної ради, директор школи Ольга Хандра, настоятель православного храму о. Георгій Мадуда, сільські активісти та депутати, голови церковних рад та громадяни села, які зверталися з особистих питань.
Майже всі присутні з болем та обуренням говорили про найбільшу проблему села – стан сільських автодоріг, особливо центральної: від моста річки Боржави, по вулиці Шевченка до вул. Молодіжної, на якій знаходяться найважливіші об’єкти: загальноосвітня школа І-ІІ ступенів, амбулаторія загальної практики сімейної медицини, хлібопекарня, православний храм Жінок-Мироносиць та церква св. Димитрія, кафе та магазини. Це вулиця, якою користуються всі жителі села Луково та присілка Левош с. Імстичова. Асфальтове покриття повністю пошкоджене, ями та вибоїни на проїзній частині створюють небезпеку для проїзду автотранспорту, пішоходів та школярів. Про ремонт цієї дороги неодноразово звертався до керівників району та начальника Іршавського райавтодору екс-сільський голова Пасуля В. М. разом з депутатським корпусом та членами виконкому, але питання до цих пір не вирішено. Петро Петрович сказав, що дороги – це проблема номер один, над якою повинні працювати керівники держви, області та району. Пообіцяв всіляко сприяти зробити хоча б першу частину цієї дороги від моста до церкви.
Петро Петрович спільно з Ольгою Хандра обговорили з активом села пропозицію про спрямування депутатських коштів на облаштування спортивного майданчика зі штучним покриттям на території Луківської ЗОШ І-ІІ ст., який включено до районної та обласної програм на 2017 рік. На думку обласного депутата, молодь потрібно привчати до спорту та максимально «витягати» з барів й комп’ютерів.
Луківська нова, сучасна школа знаходиться в центрі села, на прекрасній території з відведеною ділянкою для спортивного комплексу, де можна встановити футбольне поле зі штучним покриттям, де будуть займатися спортом як школярі, так і молодь села.
Настоятель православного храму св. Жінок Мироносиць Георгій Мадуда порушив питання про заміну старих дерев’яних вікон на пластикові, що вирішить проблему енергозбереження та його утеплення.
Храм прекрасний, величний, просторий, але є велика проблема — він дуже холодний, особливо в осінньо-зимовий період, коли все тепло просто вивітрюється через старі, дерев’яні вікна, які щільно не зачиняються, що спричиняє сильний протяг усередині храму, який відвідують в основному старші та немічні люди, багато маленьких дітей. Майже всі внутрішні та зовнішні роботи по його благоустрою виконані власними силами невеликої громади прихожан. На жаль, зараз таких коштів громада не має.
Депутати Іван Фанта та Василь Симканич порушили питання про виділення коштів для укріплення кам’яного муру біля церкви св. Димитрія та облаштування церковної фари.
Депутат Петро Хила порушив проблему будівництва мосту через потік Бистрий, який зараз у аварійному стані, на що отримали згоду про допомогу у наданні крану для встановлення плити.
Лікар сільської амбулаторії ЗПСМ Вікторія Бобир щиро подякувала депутату за надане амбулаторії сучасне обладнання – кардіограф, що дуже полегшило роботу медиків та сприяє наданню необхідної медичної допомоги хворим на серце та гіпертонікам. Порушала також тему про недостатність приміщень для обслуговування пацієнтів. При огляді амбулаторії Петро Петрович на місці подарував для закладу та ДНЗ сучасні тонометри (тискоміри).
Петро Добромільський наголосив, що в країні проходить адміністративна реформа, коштів на будівництво та розвиток у місцевому бюджеті сільської ради не вистачає, тому запропонував вирішити цю проблему за рахунок вивільнення приміщень у будівлі, де зараз знаходиться сільська рада.
Завідуюча ДНЗ Олена Фанта звернулася з проханням про будівництво котельні та заміну старого котла для опалення корпусів ДНЗ.
З особистими питаннями та заявами про матеріальну допомогу до депутата обласної ради звернулися громадяни Бобик Г.І., Корпош О.П., Зейкан Л. Б., Симканич А. А., і їм буде надана матеріальна допомога.
Всі питання знайшли розуміння та підтримку з боку депутата Петра Добромільського. Він дуже серйозно по- державницькому поставився до порушених його виборцями проблем, виділив головні та першочергові, пообіцяв сприяти у їх вирішенні. Петро Петрович залишився задоволений зустріччю та активністю громади села Луково, їх справжнім вболіванням за розвиток та добробут свого села.
У Дубрівці на зустрічі обговорені проблеми села та визначені основні напрямки роботи. Петро Добромільський разом із сільським головою Володимиром Малиновським та депутатом райради Валерієм Васильцем обговорили питання будівництва на території ЗОШ спортивного футбольного майданчика із штучним покриттям.
Після огляду соціальної сфери села прийняв громадян із особистих питань та надав матеріальну допомогу.
Василь БУЖОРА.