- Нове життя - https://nz-ir.com -

У ГАЗЕТІ УСЕ ВАЖЛИВЕ: І ТЕКСТ, І ФОТО, І ДРУК

Останнім часом почастішали дзвінки в редакцію газети «Нове життя», в яких наші постійні читачі висловлюють щиру подяку за поліпшення якості друку.
Так! Газета змінилася! І це завдяки тому, що вона із 13 лютого ц.р. друкується в КП «Хустська районна друкарня». Особливо впадають в очі фото і тексти, які, до речі, є одним із ключових елементів дизайну. Саме світлини допомагають привернути увагу читача, який прагне одержати якісний продукт. Фотографії супроводжують увесь матеріал, структуризують його, щоб нашим прихильникам було легше розібратися серед кількох різних статей, а також виділяють, роблять акцент на особливо важливому. Зрештою, фото слугує не просто ілюстрацією до статті, а містить додаткове повідомлення, може «говорити» про те, чого немає у журналістському матеріалі, або бути самостійним повідомленням. Психологія людини така, що вона у всьому хоче переконатися на власні очі, — коли нам про щось розповідають, цього уже не достатньо.
Отже, фотоілюстрація у газеті є на даний час надзвичайно важливою. Сьогодні цей сегмент інформаційного ринку повинен дбати про власний розвиток на фоні все більшого поширення Інтернету як засобу масової інформації.
Особливо тепер, коли в країні розпочалося реформування державних і комунальних засобів масової інформації, слід подумати про якість видання. Інформація в районці має бути насамперед правдивою і оперативною, відповідати на запит передплатників. Упродовж кількох років «Нове життя» залишається лідером серед улюблених видань іршавчан на рівні із провідними обласними друкованими виданнями. Газета має більший попит, ніж інші ЗМІ, бо вона, на думку читачів, цікава, подає реальні факти, пише про дійсні справи, розповідає про тих, з ким знайомий читач, про кого йому болить, про чию долю співпереживає.
Районка повсякчас висвітлює діяльність органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, надає шпальти народним обранцям, висвітлює події, які відбуваються в районі. Люди майже всі знають одне одного, а тому читати газету для них – ніби гортати стрічку новин якої-небудь соціальної мережі.
Читач має можливість давати в газету рекламу, оголошення, подяку, вітання з днем народження або з іншими важливими подіями від рідних та друзів. У нас ціна однакова для всіх. Це 3,50 гривень за квадратний сантиметр, окрім матеріалів на першій сторінці та політичної реклами.
Ми вже давно переконалися: якщо газета дійсно потрібна читачу, то вона важлива насамперед завдяки своїй аудиторії.
«Нове життя» уже має певний інформаційний бренд. Він нажитий десятиліттями. А приклад реформування преси в нас в області є. Це мукачівська райгазета «Панорама». Там ще десять років тому колектив виявив бажання стати повноправним власником видання. Редакція звільнилася від залежного статусу, який обмежував ініціативу. Спочатку було важко. Були часи, коли журналісти працювали і на півставки, газета виходила на 4 сторінках лише раз на два тижні. Але час гуртував колектив. Не справдилися попередження скептиків, що газета не виживе. Навпаки, «Панорама» стала лідером серед міськрайонних газет Закарпаття. Тираж газети збільшився, тепер вона виходить на 12 шпальтах, частково – в кольорі. Журналісти не просто готують матеріали, а й стали рекламними агентами і менеджерами. Газета має популярність у читачів. Колишня державна газета стала і творчим осередком та має статус ТОВ (товариства з обмеженою відповідальністю). Зарплата працівників залежить від них самих. Уповати нема на кого.
А позитив від роздержавлення наяву. Тираж газети становить майже 6 тисяч примірників. У приміщеннях редакції зроблено євроремонт і встановлено сучасні меблі. Тож і працювати стало приємніше і комфортніше!
У жовтні ц.р. районній газеті «Нове життя» виповниться 70 літ. Серед читачів чимало таких, які дружать із виданням понад 30-40 літ. Окремі з них – активні дописувачі. Вони в числі перших й привітали нас із якісним продуктом. Саме на підтримку тих, хто нас читає, й розраховуємо. Вимоги, які ставить перед нами життя, будемо долати разом.

Василь ШКІРЯ,
редактор газети «Нове життя»