- Нове життя - https://nz-ir.com -

РОБОТА ФРАКЦІЙ ВО «БАТЬКІВЩИНА» В РАЙОННІЙ ТА МІСЬКІЙ РАДАХ

В умовах поглиблення економічної кризи та наростаючого незадоволення простих українців мізерним ефектом від дій уряду, які намагаються видати за реформи, високою є спокуса дистанціюватися від прийняття рішень і заробляти електоральні бали нищівною критикою влади. Однак депутати, обрані на місцевих виборах 2015 року до Іршавської районної та Іршавської міської рад за партійними списками ВО «Батьківщина», не стали шукати політичної вигоди у важкий для країни час, а погодилися розділити відповідальність за соціально-економічну ситуацію в районі та місті задля ефективнішого захисту інтересів виборців. Відповідно нашого представника — Володимира Михайловича Половку було обрано заступником голови районної ради, а депутати новоствореної фракції «Батьківщина» увійшли до складу постійних комісій згідно свого фахового напрямку.
Першим серйозним викликом, з яким довелося стикнутися новообраним депутатам, стало несподіване вилучення з держбюджету фінансування харчування школярів 1-4 класів та скорочення ліжок в медичних закладах району. Разом з пропозиціями щодо вирішенням цих наявних проблем «у пожежному порядку» депутати фракції «Батьківщина» вважають, що з таких «урядових реформ» потрібно зробити висновки та в майбутньому діяти на упередження — необхідно провести глибокий аналіз щодо використання коштів районного бюджету. З цією метою було створено робочу групу районної ради, яка вже розпочала роботу в бюджетних закладах Іршавщини. Від «Батьківщини» питання курують Володимир Половка та Йосип Маланка.
За ініціативою Петра Станка до відповідної програми районної ради було внесено пропозицію про будівництво у селах району антивандальних спортивних майданчиків. Нагадаємо, що у передвиборчій програмі районної організації ВО «Батьківщина» таких передбачено майже 100.
Прикладом реальних реформ може служити спрощення надання адміністративних послуг для громадян. Фракція ВО «Батьківщина» в Іршавській районній раді послідовно підтримує реформування роботи всіх служб, особливо тих, де спостерігаються найбільші черги, за прикладом сервісних центрів, які вже діють в найбільших містах країни, однак територіально малодоступні для наших краян. З 1 серпня поточного року в районі має повноцінно запрацювати електронна система державних закупівель «ProZorro». Ряд пропозицій щодо адаптації її роботи на районному рівні внесли депутати фракції «Батьківщина».
Також депутати Петро Горзов, Йосип Маланка, Володимир Половка, Олександр Симканич та Петро Станко у процесі розгляду та прийняття районного бюджету на 2016 рік внесли понад 20 пропозицій щодо благоустрою окремих населених пунктів Іршавщини.
Депутатами Іршавської міської ради, які були обрані на місцевих виборах 2015 року за партійним списком ВО «Батьківщина», було створено фракцію у складі трьох членів. За час сесійної роботи міської ради було зафіксовано лише один пропуск (О. Куртинець через поважну причину чергування за основним місцем роботи у прикордонному загоні). За час роботи депутатами фракції було сформульовано та направлено ряд депутатських запитів: зокрема щодо асфальтування провулку між вул. Борканюка та Фединця, встановлення освітлення та асфальтування набережної частини Партизанського провулку, обрізки дерев на місцях проходження ліній електропередачі, встановлення дитячого майданчика, асфальтування автобусної зупинки по вул. Білецькій (Василь Бідзіля); депутатський запит в Адміністрацію Президента щодо звільнення прикордонників в запас, про виділення з міського бюджету 10 тис. грн. на закупівлю оргтехніки для районного управління соціального захисту населення, щодо проекту встановлення сонячних колекторів для міського водоканалу та благоустрою вул. Першотравнева та Українська (Олександр Куртинець). Завдяки співпраці з громадськими організаціями міським депутатам від «Батьківщини» вдалося за рахунок спонсорських (небюджетних) коштів забезпечити 13 громадян інвалідними візками, технічними засобами реабілітації (палиці, милиці) та засобами гігієни.

Петро СТАНКО,
голова фракції «Батьківщина» Іршавської районної ради