- Нове життя - https://nz-ir.com -

Лідер-талант-фест

Кінозал РБДТ приймав лідерів учнівського самоврядування шкіл району. За ініціативи члена ради РУО «Лідер» – учениці 10 класу Ільницької ЗОШ І-ІІІ ст. Вікторії Мелай, за підтримки партнерської організації «Вібару» і особисто першого заступника голови Іршавської РДА І.М.Павлишина у нас відбувся новий за формою і змістом захід «Лідер-талант-фест». Згідно положення, участь у ньому могли взяти лише члени РУО «Лідер». Бажаючих виявилося 23 у п’яти номінаціях: «Театр», «Пісня», «Танець», «Декор» і «Малюнок».
Розпочався фестиваль якраз із виступу ініціаторки у складі театрального колективу «Сузір’я» (керівник – вчитель світової літератури Ільницької ЗОШ І-ІІІ ст. В.І.Світлик). Талановиті хлопці і дівчата ставили безсмерну «Наталку-Полтавку».
Ось як висловився про побачене учень Довжанської ЗОШ І-ІІІ ст. Едуард Батрин:
–    Кожна з номінацій особлива по-своєму і в кожній були талановиті виконавці. Вибрати найкращого учасника серед них дуже важко. Але хочеться окремо сказати про учасницю, чиє виконання вразило мене найбільше. Нею є Олександра Свида, із номінації «Театр». Сказати, що вона виразно декламує вірші – нічого не сказати. Та міміка, ті емоції і відчуття власного переживання, змушують слухача перейнятися поетичним змістом всім розумом і серцем, а в залі панують відчуття напруги і абсолютна тиша. Без сумнівів, її можна назвати молодим майстром художнього слова.
–     Це ж саме можна віднести і до інших учасників, чий виступ неймовірно захоплював глядачів: Антоніни Ромочівськрї Вікторії Мелай (номінації «Театр»), Христини Ляшко (номінація «Вокал»).
За виступами талановитих лідерів спостерігали не лише вихованці і колеги з РБДТ, педагоги-організатори та заступники директорів шкіл, але й експерти, спеціально запрошені на фестиваль: Олена Ярославівна Дворак, методист Іршавського РБДТ, вчитель образотворчого мистецтва Іршавської ЗОШ №2 (номінації «Декор» і «Малюнок»); Тетяна Володимирівна Панющик, керівник вокально-фольклорного гуртка Іршавського РБДТ (номінація «Вокал»); Поляк Анжеліка Іванівна, викладач хореографічних дисциплін, студентка 3 курсу Європейського університету «Інститут шоу-бізнесу»  (номінація «Танець»).
Віра ГЛУШКО,
заступник директора РБДТ.