- Нове життя - https://nz-ir.com -

Губернатор області – на ІршавщинІ

Із робочим візитом на Іршавщині побував голова облдержадміністрації Геннадій Москаль. Мета поїздки − огляд найбільш проблемних об’єктів району. Разом із губернатором області їздили по району голова райдержадміністрації Олександр Горін, перший заступник голови РДА Ігор Павлишин, голова райради Віктор Симканинець та керівник апарату РДА Олег Козенюк.
Розпочав очільник області із огляду проблемної ділянки автодороги в с. Кам’янське, яка потребує капітального ремонту. Потім на черзі стояв огляд райлікарні, де вкрай необхідними є заміна вікон фасадної сторони будівлі та будівництво нової котельні. Користуючись можливістю, медпрацівники лікарні, зокрема начальник відділу охорони здоров’я РДА Сергій Караслай, звернулися до Геннадія Геннадійовича з проханням посприяти у придбанні нового медичного обладнання, адже деякому з наявного вже 30 і більше років. Також торкнулися труднощів забезпечення медикаментами.
Побував голова облдержадміністрації і в с. Лисичово, де найболючішим питанням для мешканців села є необхідність берегоукріпленея р. Лисичанка, що несе неабияку загрозу безпеці сільчан. Не оминув очільник Закарпаття і водяну кузню «Гамора» – візитівку не тільки Лисичова, а й цілого району. З його слів, одним із пріоритетних напрямків у області цього року буде розвиток туризму. Тому такі об’єкти, як «Гамора», необхідно підтримувати та всіляко сприяти у їх збереженні.
Ще одну зупинку Геннадій Москаль зробив біля мосту через р. Боржава в напрямку Імстичова, який потребує ремонту. Імстичани побоюються, що ще трохи і вони залишаться без єдиного сполучення з їхнім селом. Відтак безпосередньо на місці губернатор зв’язався з начальником Служби автомобільних доріг області Михайлом Поповичем, який зазначив, що на даний міст уже є акт обстеження та кошторис і після надходження 10% коштів у кількості від загальної суми (співфінансування) – готові розпочинати роботу.
Інші проблемні об’єкти, на яких побував очільник краю, знаходилися в с. Ільниця, – це берегоукріплення р. Синявка, реконструкція водогону у присілку Новоселиця та Ільницька ЗОШ І-ІІ ступенів. Оглянувши школу та поспілкувавшись з педагогічним колективом, Геннадій Москаль відверто зазначив, що не збирається займатися популізмом і розкидуватися пустими обіцянками, тому на сьогоднішній день найбільш реальним виходом із проблеми вважає реконструкцію старої школи та відхід від двозмінного режиму навчання, аніж її будівництво.
Вивчивши проблеми Іршавщини, губернатор області запевнив, що триматиме на особистому контролі їх вирішення.

Прес-служба РДА.