- Нове життя - https://nz-ir.com -

Білківському ліцею – 50

ДПТНЗ «Білківський професійний аграрний ліцей» святкував 50-річчя з дня заснування. Датою народження теперішнього ліцею вважають 30 березня 1966 року, коли відповідно до наказу Голови Держкомітету по професійно-технічній освіті було видано наказ начальника міжобласного управління профтехосвіти про відкриття в селі Білки професійно-технічного училища №5 будівельного профілю.
Важливий етап у житті училища розпочався з серпня 2005 року, коли наказом Міністерства освіти і науки України його було реорганізовано в ДПТНЗ «Білківський професійний аграрний ліцей». Та незважаючи на кризові явища в економіці України, ліцей продовжує виконувати своє головне призначення – готує кваліфікованих робітників таких професій: тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва категорії «А», «В», «С»; слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування; електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування; водій автотранспортних засобів (категорія «С»); обліковець з реєстрації бухгалтерських даних; муляр; штукатур; електрогазозварник.
Привітати з ювілеєм єдиний на Іршавщині професійно-технічний навчальний заклад прийшли і перші керівники району – голова райдержадміністрації Олександр Горін, голова райради Віктор Симканинець, Білківський сільський голова Василь Зейкан та інші. Щиро й привітно зустрів гостей директор ліцею Василь Білак. Після цього на всіх чекала невеличка концертна програма, музичні вітання від ліцеїстів і юних гостей свята, слайд-шоу «Старі фотографії» і, звичайно ж, щирі слова привітання від керівництва району, дирекції навчального закладу, представника департаменту освіти і науки облдержадміністрації та всіх, хто знайшов час, щоб розділити це чудове свято-ювілей.
Звернувшись до ліцеїстів, Олександр Васильович зазначив, що будь-яка професія є потрібною, головне – це бути професіоналом своєї справи. А тому бажання вчитися – єдиний шлях до успіху та самореалізації, – чого й побажав учням керівник району. Потім він висловив глибоку вдячність педагогічному колективу за щоденний внесок у розвиток, молодого всебічно розвиненого покоління, та нагородив окремих з них грамотами райдержадміністрації.
Прес-служба РДА.