- Нове життя - https://nz-ir.com -

Кожне питання важливе

Відбулося засідання постійної комісії районної ради з питань управління майном та приватизації, будівництва, архітектури, інфраструктури, надзвичайних ситуацій та засобів масової інформації. Вів його голова комісії Володимир Горзов. Було розглянуто 17 питань.
Серед них – «Про розгляд клопотання служби у справах дітей Іршавської РДА від 23.02.2016 р. №76/01-12 щодо безкоштовного виготовлення інвентарної справи в КП «Іршавське БТІ» на будинок с. Сільце, вул. Франка, 29, що належить неповнолітньому Сушанину І.І., який є дитиною-сиротою та перебуває на обліку служби у справах дітей», «Про розгляд листа відділу культури та туризму РДА від 25.02.2016 року №01-23/114 щодо встановлення ТОВ «САВЕ-ІР» (директор Биба Н.В.) в орендному приміщенні тимчасової перегородки», «Про реформування друкованого засобу масової інформації та редакції, засновником яких є Іршавська районна рада та ін.
З інформацією про внесення доповнення у регламент районної ради щодо організації відкритого поіменного голосування під час прийняття рішень районної ради виступив керуючий справами Євген Свириденко. Зокрема, він зазначив, що рішення приймаються відкритим поіменним голосуванням, ознайомив із порядком поіменного голосування за рішення в цілому. Голова лічильної комісії оголошує початок голосування і оголошує прізвища депутатів в алфавітному порядку. Депутат оголошує свій вибір, а саме пропозицію: «За», «Проти», «Утримався». Секретар лічильної комісії, вибір депутата при голосуванні, заносить у таблицю. Напроти прізвища депутата, який не голосував, але присутній на сесії, у таблиці робиться позначка «Не голосував», а який відсутній на сесії – у таблиці робиться позначка «Відсутній». Загальні підсумки поіменного голосування по обговорених питаннях заносяться в таблицю, де робиться позначка «Рішення прийнято» (або відхилено). Таблиця поіменного голосування депутатів підписується головою і секретарем лічильної комісії. Результати поіменного голосування передаються у відділ організаційного забезпечення та діловодства районної ради і у день сесії розміщуються на офіційному веб-сайті районної ради, де зберігаються необмежений строк та є невід’ємною частиною протоколу сесії ради. Результати поіменного голосування надаються за запитом відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації». (Дану інформацію можна прочитати на веб-сайті районної ради).
У роботі засідання комісії взяв участь голова районної ради Віктор Симканинець.

Василь ШКІРЯ