- Нове життя - https://nz-ir.com -

ШАЛЕНІ СІМДЕСЯТ

70 хвилин триває за регламентом матч зимової першості Іршавщини. Минулої неділі одразу в двох протистояннях східної групи «В» долю поєдинків вирішили саме останні секунди. Завдяки голу з пенальті від В’ячеслава Шусти ФК «Бронька» заледве здолала міцний захист Малого Раківця — 1:0. Зате в третьому матчі ігрового дня за рахунку 3:1 на користь ФК «Білки», Рудольф Петер не зумів скористатися шансом з одинадцятиметрового і поставити крапку у грі проти Приборжавського. Молоді «будівельники» таким подарунком не знехтували і буквально «на жилах» витягли перемогу ефектним камбеком — 4:3. Переможний гол на останній хвилині забив Василь Урста. Падіння на останню позицію турнірної таблиці за результатами попереднього туру не на жарт розізлило довжанських футболістів. Зусиллями «блудного сина» Михайла Чедрика, який оформив хет-трик, «Боржава» буквально розірвала власного «клона» — ФК «Кушницю» з рахунком 4:0. До речі, це перша перемога в групі з перевагою більш, ніж в один м’яч. Після звітного туру ситуація в турнірній таблиці скрутилася в тугеньку пружину. Лідирують зараз броньківці та приборжавці, однак, щоб зберегти здобуті позиції, їм доведеться добряче попотіти наступного вікенду, тим більше що повернулися в боротьбу довжани, які вискочили з останнього одразу на третє місце. На дні турнірної таблиці в очікуванні чергової сенсації зачаїлися Малий та Великий Раківці. Наступні матчі представники східної зони зіграють в першу суботу березня: ФК «Бронька» — «Виноградар» Великий Раковець, «Боржава» Довге — ФК «Малий Раковець» та ФК «Білки» — ФК «Кушниця». Не встигнуть висохнути мокрі бутси, як наступного дня нас очікують одразу два дербі: «верховинське» між «Кушницею» і «Бронькою» та «раковецьке». На господарів поля, приборжавців, чекає надважкий матч з довжанами.
У західній групі «А» переможець вже практично відомий. Доробратівські «профі» не зустріли гідного опору навіть від «Арданова» — 4:0, і допоки в очікуванні плей-офф ведуть заочну дуель з ільницькими «шахтарями». Осічкою арданівців скористалися сілецькі футболісти, які розписали бойову нічию з негрівською «Скалою» — 2:2, і влаштувалися на другій сходинці турнірної таблиці. На голи Василя Юска та Юрія Яцкулинця сільчани відповіли м’ячами Михайла Цільо та Івана Сабова. Два голи Василя Березная з ДЮСШ практично відчепили ФК «Кам’янське» від боротьби за вихід з групи. Самі ж іршавські юнаки у матчі проти Негрова в неділю, 6 лютого, спробують підтвердити претензії на плей-офф. Арданівці у матчі з ФК «Кам’янське» намагатимуться повернути втрачену другу сходинку, а сільчани старатимуться розпечатати доробратівські ворота, які «сохнуть» три матчі поспіль.
Матчі центральної групи «Б» через поганий стан газону в Заріччі відбувалися в Ільниці. Новоспечені господарі поля не мали жодних проблем у матчі проти «Греблі» — 6:1, залишивши останнім мікроскопічні шанси на потрапляння до чвертьфіналу. Продовжує «сипатися» зарічанський «Колос», — вдруге поспіль пропустивши чотири «сухі» м’ячі від представника Виноградівщини, на цей раз Великих Ком’ят. За попередню поразку основна команда Заріччя голами Владислава Магоча, Василя М. Булези та Аркадія Гасинця відомстила Боржавському — 3:0, і тепер зручно вмостившись на другій сходинці, наступної неділі спробує зазіхнути на першість ільницького «Шахтаря». Також на нас чекає запекле виноградівське дербі між Ком’ятами та Боржавським. Останній шанс на продовження боротьби розіграють між собою команди Греблі та зарічанського «Колоса».
Якби учасники плей-офф визначалися після вже зіграних матчів, то минулорічний фінал зимової першості міг би повторитися на стадії чвертьфіналу:
«Шахтар» Ільниця — «Боржава» Довге
ФК «Доробратово» — ФК «Великі Ком’яти»
ФК «Бронька» — ФК «Сільце»
ФК «Заріччя» — «Будівельник» Приборжавське

Василь ПОПОВИЧ, голова фередарції футболу Іршавського району.