Версія для друку Версія для друку

У РИТМІ «РАКІВЧАНКИ»…

Пройшли матчі другої ігрової неділі в східній групі «В» Відкритої зимової першості Іршавщини з футболу. Саме неділі, оскільки через більшу кількість команд в порівнянні з іншими підгрупами, «східнякам» довелося місити футбольний газон у Приборжавському ще і в суботу, 20 лютого, і так само доведеться «відпрацьовувати» перший «суботник» березня. Не відомо, як засвоєні па народного танцю, яким з дитинства учать-мучать майбутніх раковецьких футболістів, допомагають бігати по слизькому газону, однак те, що на свіжому сніжку вони почувалися впевненіше конкурентів — факт. Голи Михайла Ракущинця − з навісу, та Ярослава Савка − з пенальті, вирішили долю протистояння між ФК «Малий Раковець» та ФК «Білки» 2:1. Єдиний м’яч Михайла Половки приніс перемогу великораковецькому «Виноградарю» у матчі проти довжанської «Боржави». У третьому матчі східної групи приборжавці та кушничани розписали мирову — 2:2. Дублем за господарів поля відзначився капітан команди Тарас Полончак.
Днем раніше ФК «Кушниця» у стартовому матчі на турнірі здобула звитягу над великораківчанами — 1:0, «Бронька» вирвала перемогу у приборжавців 3:2, а центральний матч туру між білківчанами та довжанами завершився бойовими 2:2.
Після трьох турів ситуація у турнірній таблиці групи «В» неймовірно напружена — кожна наступна гра може обернути розташування команд з ніг на голову. Одразу чотири команди мають в здобутку по чотири залікові пункти: кушничани, броньківці, приборжавці та білківчани; по три очки у раковецьких колективів і замикає «турнірку» з двома очками… довжанська «Боржава», поки що єдина, яка не має в заліку перемог. Неймовірно, але в жодному матчі переможець не здобув перевагу більш, ніж у один гол. Значить, тут все цікаве ще попереду. В останню неділю лютого малораківчани протистоятимуть «Броньці», «новоспечені» аутсайдери довжани проекзаменують неочікуваного лідера ФК «Кушницю», куди вони на свою голову перед початком турніру наскидували власних футболістів за принципом «На тобі, Боже, що мені негоже». І ще одне протистояння, теж з розряду принципових: ФК «Білки» — «Будівельник» Приборжавське.
В інших підгрупах вже чітко окреслилися лідери: у центральній «зарічанській», де в неділю футболістам довелося освоювати ватерпольні навички, поки що без варіантів перше місце «світить» ільницьким «шахтарям», які зірвали другий підряд «виноградівський скальп» у вигляді перемоги над Великими Ком’ятами: протистояння «севлюшців» Андрія Ломаги проти Мирослава Мудри завершилося впевненою звитягою першого 3:1. Капітан ільничан у цьому матчі записав на власний рахунок четвертий забитий м’яч на турнірі.
Схоже, заряду «молодої шпани» із Заріччя вистачило лише на гру проти власної основи. Другий же матч проти «чингавців» вони злили без варіантів 0:4 — дуплетами «відстріляли» Олександр Логойда та Юрій Брич. Найцікавіше цього дня у групі «Б» було протистояння футбольних клубів Заріччя та Греблі: двічі по ходу матчу гребляни відігравалися зусиллями Владислава Сочки, однак наступний пропущений від Олексадра Міклоша залишився без відповіді, а гол Аркадія Гасинця затвердив перемогу зарічан – 4:2.
Наступної неділі гребляни спробують відквитати минулорічну ганебну поразку від ільницьких «шахтарів». Цей матч розділить у часі два зарічансько-виноградівські протистояння: «Колоса» проти Великих Ком’ят та ФК «Заріччя» проти Боржавського.
На крайньому заході Іршавщини поки що немає рівних збірній Закарпаття, яка грає під брендом «ФК «Доробратово». Невідомо як вплине така кадрова політика на підготовку до сезону власне доробратівських футболістів, яких у стартовому складі як то кажуть «днем з вогнем…». У даній же ситуації президенту доробратівського клубу замість тренера більше потрібен хороший кваліфікований водій, який вчасно звозитиме футболістів на матчі з різних кінців області. Хоча, якщо бува амбітний очільник замахнувся на першу лігу чемпіонату Закарпаття, то такі дії цілком зрозумілі, однак не слід забувати й про інфраструктуру.
Другий матч поспіль доробратівці йдуть із поля без пропущеного м’яча. Цього разу з рахунком 2:0 битий надпринциповий суперник — негрівська «Скала», яка також дефіцитом легіонерів м’яко кажучи не страждає.
Традиційно недбало розпочавши турнір, арданівці в другому матчі добряче розім’ялися на іршавських юнаках — 4:0. У клубі явно практикується «дідівщина», оскільки за «зіркове мукачівське тріо» поки що здебільшого віддувається Крістіан Малиш (наголос у прізвищі все-таки на першому складі), який у двох матчах наколотив аж три м’ячі.
Третій фаворит групи, ФК «Сільце» у другому турі задовольнився мінімальною перемогою над Кам’янським.
У неділю команди групи «А» зіграють ідеальний тур — всі матчі між прямими конкурентами: у грі аутсайдерів поміряються силами ДЮСШ та ФК «Кам’янське», негрівчани спробують наздогнати лідируючу групу у матчі проти Сільця, і наостанок центральне протистояння всього ігрового дня — ФК «Доробратово» проти ФК «Арданово».

Василь ПОПОВИЧ,
голова федерація футболу Іршавського району

Ваш отзыв

Ваш коментар