- Нове життя - https://nz-ir.com -

Світла пам’ять Героям Небесної Сотні!

Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській…
Проливний дощ пронісся над Іршавщиною, плакало небо… Разом, зі всією Україною, вшановуємо пам’ять своїх Героїв, які гинули за честь, за волю, за свою Батьківщину, за право бути українцем і жити у вільній, незалежній, заможній країні. Вшановуємо пам’ять тих, хто зробив перший крок, безстрашно дивлячись у вічі смерті, щоб наші діти гралися на вільній землі, під мирним небом лунав їх безтурботний сміх.
Скликала Іршавщина небайдужих до пам’ятного знаку «Борцям за свободу і незалежність України, Героям Небесної Сотні та полеглим в АТО». Тут із смутком у очах і тугою в серці, за участі голови райдержадміністрації Олександра Горіна, голови районної ради Віктора Симканинця, міського голови Степана Бобика, керівників районних установ, патріотів громадських активістів та жителів району відбулося покладання лампадок й квітів.
Тиша, в якій відчувалися біль, смуток і скорбота, стала символічною хвилиною мовчання за подвиг Героїв Небесної Сотні.
Настоятелі храмів міста відслужили екуменічну панахиду, після чого вони закликали громадян молитися за мир у нашій країні, за тих, хто загинув, протиставив свою свідому волю тогочасній диктаторській владі, виборюючи наше, єдине, незалежне майбутнє.
На завершення мітингу-реквієму прозвучала молитва за Україну.
Прес-служба РДА.