- Нове життя - https://nz-ir.com -

Сімейний лікар – цілитель наших родин!

Сімейний лікар – це фахівець, який вміє і знає, як виявляти, диференціювати і лікувати практично всі захворювання, добре поінформований про стан здоров’я кожного члена сім’ї у різні періоди життя. Він орієнтується у проблемах родини, рекомендує, як запобігти захворюванням і профілактично їм обстежитись. Це вимагає глибоких знань та практичних навиків, що здобуваються протягом усього життя, адже медична допомога людям потребує моральних, фізичних зусиль, уміння прийти вчасно на допомогу, в першу хвилину негараздів. Всі ці якості притаманні жінці, сімейному лікарю Вірі Василівні Продан, яка 36 років своєї трудової діяльності віддала дитячому та дорослому населенню Кушниці, де працює і понині. Всі жителі села, з якими мені доводилось спілкуватися по роботі, добре знають її і відгукуються про неї тільки позитивно: скромна, виважена, толерантна, лікар-професіонал, готова прийти на допомогу в будь-який час доби і надати висококваліфіковану допомогу. Це далеко не повна характеристика, яку дають їй пацієнти. А мати хороші відгуки, авторитет від людей, колег по фаху – це велика нагорода, визнання у професії лікаря. Лікарка з чуйним, ніжним, добрим серцем служить і віддає всю себе жителям рідного села. Немає такої хати, родини в селі, у якій не побувала б Віра Василівна. Хто, як не вона разом з братом Василем Васильовичем Дочинцем, завідувачем АЗП-СМ с. Кушниця, турбуються про здоров’я своїх односільчан. Вони − лікарі першого контакту, від народження до останнього подиху життя людини.
У кінці лютого Віра Василівна відзначає ювілей. Її вітають: начальник відділу охорони здоров’я РДА С.В.Караслай, колектив Комунального закладу «Іршавський центр первинної медико-санітарної допомоги», всі завідувачі амбулаторій, сімейні лікарі, середній медичний персонал первинної ланки району. Хочеться побажати Вам, Віро Василівно, міцного здоров’я, людського тепла, поваги, спокою, терпіння, витримки у Вашій нелегкій справі. Хай добро, яке Ви даруєте людям, повертається сторицею, а винагородою буде безмежна вдячність пацієнтів, яким ви допомогли.
За багаторічну сумлінну працю, за професіоналізм Віра Василівна нагороджувалася почесними грамотами Закарпатської обласної державної адміністрації, управління охорони здоров’я ОДА, грамотами Іршавської районної ради та державної адміністрації, відділу охорони здоров’я РДА.
Мені приємно та з гордістю визнаю і ставлю Вас, Віро Василівно, у приклад колегам по фаху, що в нашій команді лікарів первинної ланки працює такий професіонал з великої літери, як Ви.
Оксана Булеза,
головний лікар КЗ
«ІЦПМСД», профком та колектив КЗ « ІЦПМСД».