- Нове життя - https://nz-ir.com -

Турнір пам’яті Юрія Лендєла

В селі Климовиці відбувся ІІІ турнір з настільного тенісу, присвячений пам’яті колишнього директора школи Юрія Лендєла.
Організатори змагань – Дмитро Шаленик, Іван Котубей та Іван Лендел радо зустріли гостей.
– Хочеться популяризувати рухливий спосіб життя серед молоді села. На мою думку, нам це досить продуктивно вдається – коментує Дмитро Шаленик, вчитель фізкультури Климовицької ЗОШ І-ІІ ст.
Для привітання насамперед слово було надано Загатянському сільському голові Василю Максиму, який радо поділився своїми враженнями: «Проведення таких акцій – це дуже хороша ідея. Наше село не є великим, але воно багате на спортивні таланти». Слідом за ним мовила директор Климовицької ЗОШ І-ІІст. Віталія Лендел: «Цей турнір носить ім’я Юрія Лендєла, затятого любителя спорту, людини яка багато прогресивного зробила для нашого краю. Сподіваємося, що ця традиція проведення турніру не буде втрачена».
На святі були присутні рідні Юрія Івановича – син Сергій та донька Леся з сім’єю. «Вважаю, що ці змагання підтверджують те, що справи мого батька живуть у серцях людей, яким він присвятив життя», – прокоментував Сергій Лендєл.
Кожен із 21-го учасника змагань, показав свої вміння, як то кажуть на всі 100%. Турнір відвідав голова Іршавської районної державної адміністрації Олександр Горін. Олександр Васильович, відзначив високий рівень спортсменів.
Але гра є гра і є переможці і переможені. Відтак, із рук очільника району та Загатянського сільського голови грамотами та медалями були нагороджені: за І місце – Петро Карабиньош; за ІІ-тє– Максим Плескач і третю сходинку розділили між собою Юрій Чегіль та Юрій Вергун. Голова РДА Олександр Горін висловив щиру вдячність організаторам турніру Івану Котубею, Дмитру Шаленику, Івану Ленделу та вручив їм подяки райдержадміністрації. Родзинкою змагань став виступ зразкового дитячого фольклорного ансамблю «Криниченька» Іршавського районного будинку культури (кер. Едіта Канчій).

Марія Шелельо
студентка УжНУ,
факультет філологія,
кафедра журналістики