- Нове життя - https://nz-ir.com -

Які ліси залишимо майбутньому поколінню?

    Ліси прикрашені різними видами карпатських дерев і кущів, дзвінкі струмочки, які наче кров судинами, розтікаються в усі сторони і живлять своїм чудодійним напоєм усе живе. Стійкі, міцні наче велетні – гори, які і захищають від природних катаклізмів, і є окрасою місцевості.
Тема лісів залишається найболючішою, бо заради чиєгось власного збагачення їх стає все менше і менше. А чи розуміємо ми, до чого призведе такий стрімкий процес вирубки лісів? Чому у наших, колись багатих лісах, так рідко вже побачимо красуню СМЕРЕКУ, старовинного «мудрого» ДУБА, міцного і поважного БУКА, а тендітні БЕРІЗКИ тільки по одній розметані по колись, Березовій поляні?! Хто може відповісти на ці питання, хто є винуватцем такого жорстокого винищення лісу?!

      Дуже важко і боляче спостерігати за таким нелюдським поводженням із лісом тим хто ріс разом з ним, знає кожне деревце, кожен кущик, грибні і ягідні місця, криницю із найсмасчнішою водою.

       Хочеться звернутися до всіх, хто нищив, нищить і збирається далі збагачуватися за рахунок продажу найціннішого багатства нашого краю!( Підгірне, Крайня Мартинка, Чорний Потік, Смологовиця, Локоть). Адже жоден комфорт отриманий за рахунок вирубки і продажу лісу не вартий його знищенню, а для його відродження потрібно багато часу, якого в нас і так мало… Своїм бізнесом ви чините злочин не тільки проти себе, а і проти людства!!!

     Отже, якщо нова влада не вплине на цю ситуацію, яка є однією з головних проблем наших сіл, доведеться називати імена, писати скарги,звертатися у відповідні органи, які накажуть: в першу чергу лісництво, яке має, мало б слідкувати за раціональним використанням природних ресурсів; другим злочинцем є приватні підприємці, які за безцінь купують клаптик лісу і використовують у своїх інтересах, залишаючи пустир.

Ярослава Лендєл.