Версія для друку Версія для друку

Подарунок малечі напередодні новорічно-різдвяних свят

Напередодні новорічно-різд’вяних свят в приміщені Ільницької сільської ради проведено виїзне засідання Форуму місцевого розвитку Іршавського району, у якому взяли участь керівники району, структурних підрозділів райдержадміністрації, координатор обласного підрозділу впровадження проекту, представники сільських рад, актив громадських об’єднань «Агентство регіонального розвитку Іршавщини» (м.Іршава), «Мрія–І» (Ільниця), «Лисичанка» (с.Лисичово), «Гуцулянка» (с.Бронька та с.Суха), підрядні організації, які здійснюють виконання робіт.
Район активно співпрацює з проектом ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», і в стадії завершення 4 проекти в Броньківській, Ільницькій, Лисичівській та Іршавській громадах. Для реалізації проектів та набуття європейського досвіду райдержадміністрацією та районною радою створено належні умови для функціонування районного ресурсного центру громад. В райдержадміністрації є координатор з надання організаційних, маркетингових та технічних послуг сільськими радами району та громадськими організаціями, які приймають участь у проекті; із районного бюджету виділено кошти на співфінансування проектів для сільських громад району.
На засіданні форуму громадські організації, які приймають участь у проекті, презентували результати роботи, які вдалось досягнути у 2015 році. Завершено роботи по енергозбереженню в ДНЗ №3 в м.Іршава, завдяки економії коштів виконуються додаткові роботи в садочку в селі Суха та школі в селі Лисичево.
Своїми думками на форумі поділилися голова райдержадміністрації Олександр Горін, голова районної ради Віктор Симканинець, голова наглядового комітету за якістю робіт Володимир Штумф, координатор обласного підрозділу впровадження проекту Любов Павлович, Ільницький сільський голова Василь Павлище, завідувач садика №4 Марія Трикур. Здійснено обговорення подання документів громадами на отримання 2-го та 3-го траншів від проекту „Місцевий розвиток, орієнтований на громаду, фаза ІІІ.
− Найбільш успішним в процесі участі в проекті ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» фаза III – зазначила Любов Павлович, − виступила Ільницька громада, яка першою створила громадську організацію, розробила мікропроект, провела конкурс по відбору підрядника, отримала найбільшу економію коштів внаслідок проведення конкурсу – 58,9 тис. гривень, і першою завершила всі роботи у ДНЗ №4, а саме: замінено вікна та двері на металопластикові, утеплено фасад мінватою, проведено облицювання фундаментів фасадною плиткою, відмостку, замінено підлогу на ламінат у 2 дитячих спальнях та методичному кабінеті.
Після засідання форуму відбулося урочисте відкриття та ознайомлення із виконаними роботами. Право перерізати святкову стрічку було надано Олексанрові Горіну, Віктору Симканинцю та Любові Павлович. Вихованці, вихователі та батьки зустрічали їх хлібом-сіллю і від щирого серця дякували за подарунок, який зроблено для села напередодні новорічно-різдв’яних свят.

Василь ПЕТРОВЦІ,
Василь ШКІРЯ.

Ваш отзыв

Ваш коментар