- Нове життя - https://nz-ir.com -

Із чим йдемо у майбутнє

Олександр Горін очолює райдержадміністрацію із середини серпня минулого року, і хоча він родом не з наших країв, однак уже добре пройнявся проблемами району. Повсяксас виїжджає у населені пункти району. До речі, виїзні особисті прийоми провів у17-ти сільських радах, зустрічається із жителями, вивчає і по можливості, вирішує наболілі проблеми.
Напередодні новорічних свят із ним зустрівся наш кореспондент і взяв у нього інтерв’ю:
– Досягнуто хорошого результату стосовно надання житлових субсидій – за останні декілька місяців (особливо листопад) даний показник значно покращився та вивів район у десятку кращих в області.
Відомо, що однією з найболючіших проблем Лисичова є берегоукріплення р. Лисичанка, де мова йде, перш за все, про безпеку жителів села, зокрема, дітей.
Піднято питання по Ільницькому водогону, який в наступному році повинен запрацювати, в тому числі, за умови активних дій з боку керівництва сільської ради.
Тримає Олександр Васильович на особистому контролі і ремонт доріг на окремих ділянках, що проводиться за субвенційні кошти з обласного бюджету. Адже неодноразово, під час спілкування з іршавчанами, звучали обурення як і за вкрай жахливий стан доріг, так і за неефективне використання бюджетних коштів, виділених на їх ремонт, де, на думку окремих жителів району, не обходиться без корупційних схем.
Значна увага керівництва району приділяється учасникам антитерористичної операції та сім’ям загиблих Героїв України. Надання всіх, передбачених законодавством пільг, виділення земельних ділянок, компенсація за тверде паливо, отримання путівок на санаторно-курортне лікування, придбання житла для сімей загиблих учасників АТО та інше. Все це потребує постійного контролю та сприяння з боку влади. У районному бюджеті на видатки за Програмою «Турбота» кошти в сумі 300 тис. гривень передбачені на надання райдержадміністрацією матеріальної допомоги учасникам АТО у 2015 році. Окремо здійснюється компенсація за тверде паливо. Окрім цього, відповідно до затвердженої обласною радою Програми «Турбота» з обласного бюджету члени сім’ї загиблого учасника АТО району отримують по 100 тисяч гривень, по 5 тис. грн. отримують поранені та по 2 тис. грн. – особи, які брали, або беруть участь в антитерористичній операції.
Познайомившись із проблематикою Іршавщини, Олександр Васильович визначив, який саме вектор руху необхідний для розвитку нашого району, в першу чергу – залучення інвестицій, всіляке сприяння розвитку малого та середнього бізнесу, а також «зелене світло» великим підприємствам, що ведуть діяльність на території району. Адже – це робочі місця для іршавчан, надходження в районний бюджет, а відтак – і можливість ремонтувати ті ж дороги, дахи на школах і дитсадках, проводити заходи з енергозбереження і т.д.
Сприяння у розширенні виробництва (будівництва ще одного цеху) ТзОВ «К’лен» – райдержадміністрацією затверджено всю технічну документацію. Зі слів директора, це дасть понад 100 робочих місць.
Започаткування Новорічно-Різдвяного ярмарку.
Підняв на обласному рівні питання збереження та використання в туристичній сфері вузькоколійки, що знаходиться на території району.
За безпосередньої участі голови РДА в оперативному режимі (в грудні) було придбано житло для сім’ї загиблого Героя, учасника АТО Короля Юрія Васильовича з с. Заріччя.
Стараннями районної влади, всі роботи на об’єктах, передбачені Фондом регіонального розвитку на 2015 рік, завершені вчасно.
Василь ШКІРЯ.