- Нове життя - https://nz-ir.com -

Свято патріотизму

Уже далеко не вперше радують нас своїм патріотизмом, виконавською майстерністю, ініціативністю учні 10 класу (6 клас гімназії), які разом зі своїм класним керівником Н.Ю.Онисько щороку запрошують на свята учнів та педагогів нашого навчального закладу.
Присутні в актовій залі не тільки отримали багато цікавої і корисної інформації, не тільки споглядали прекрасні патріотичні слайди, які були ще одним «актором» на сцені, не тільки насолоджувалися яскравим емоційним словом читців Вероніки Палош, Вероніки Полянко, Вікторії Гелетей, а й разом із виконавцями пройнялися високими патріотичними почуттями.
Серця усіх присутніх переповнені почуттям любові до рідної мови, народу, країни. На сцені – мати з сином (Симканич Анастасія та Вербищук Василь, учень 3-Б класу ЗОШ). Звучить щирий діалог про рідну мову солов’їну, який викликає у глядачів сльози щастя.
Та коли на сцену виходять дівчата із піснею «Молитва за Україну», усі щирі україночки, у вишиванках, зал зустрічає їх бурхливими оплесками.
Гімназисти доклали максимум зусиль, щоб свято вдалося, щоб воно сподобалось усім учням і вчителям. Наші юні актори прагнули створити відповідний святковий настрій, і це їм вдалося.
Емоційним і щирим було вітання О.І. Гелетей, директора гімназії, яка подякувала учням за гарно підготовлене свято, привітала усіх присутніх із Днем української писемності та мови, закликала усіх гімназистів цього дня розмовляти виключно українською мовою ( не тільки на уроках, а й у побуті).
На завершення свята – презентація першого номера «Вісника гімназії» – щомісячної газети, яку створили шестикласники (редактор Олексій Василь, засновник газети: Іршавська гімназія, черговий за випуск – Костик Антоніна).

Наталія Гецко,
заступник директора.