Версія для друку Версія для друку

Поліпшити якість перевезень пасажирів

У зв’язку з багаточисельними скаргами жителів Іршавщини стосовно пасажирських перевезень голова райдержадміністрації Олександр Горін провів нараду з перевізниками району. У ній взяли участь начальник відділу містобудування та архітектури державної адміністрації Володимир Штумф, начальник Іршавської автобусної станції Олександр Кебелеш, голова правління ВАТ «Закарпатавтотранс» Йосип Кречко та інші. Метою наради є поліпшення надання послуг населенню району перевізниками й адміністрацією автостанції та їх співпраця із ВАТ «Закарпатавтранс».
Мова йшла про недостатню кількість виконання рейсів приміського сполучення районного центру з навколишніми селами, особливо у вихідні та святкові дні, що погіршує якісне та вчасне обслуговування пасажирів. Після чого виступив директор «ТзОВ Іршавське АТП-12143» Юрій Ільюшонок, який зазначив, що правління ВАТ ”Закарпатавтотранс” вводить штрафні санкції проти перевізників за зриви рейсів, в свою чергу, зі сторони перевізників є претензії щодо затримки виплати коштів за продані білети. І це, ніби-то, стало причиною конфлікту між ними. В додаткових угодах між перевізниками та ВАТ ”Закарпатавтотранс” є пункти, які вказують на можливість штрафувати перевізників. Також Юрій Іванович висловив сумнів відносно достовірності інформації щодо невиконання рейсів, так як інформування йде однобічно і необ’єктивно.
Перший заступник голови райдержадміністрації Ігор Павлишин запропонував присутнім ввести на два місяці мораторій на накладення штрафів на перевізників за умови, що вони не будуть зривати рейси та виконуватимуть пункти договорів на пасажирські перевезення, а ВАТ «Закарпатавтотранс» відшкодовуватиме перевізникам кошти автобусного збору.
Деякі з присутніх перевізників попросили розібратися із порядком оформлення документів при заїзді та виїзді з автостанції. Також було піднято питання щодо ремонту доріг, їх очистки від снігу та забезпечення сипучими матеріалами.

Прес-служба РДА

Ваш отзыв

Ваш коментар