Версія для друку Версія для друку

100 ДНІВ НА ПОСАДІ ГОЛОВИ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

24 листопада виповнюється 100 днів з моменту перебування на посаді голови райдержадміністрації Олександра Васильовича Горіна. Очільник району щиро зізнається, що перша проблема, з якою йому довелося зіштовхнутися, була пов’язана із тотальною недовірою громадян до влади. Державні службовці, представники контролюючих органів та правосуддя повністю втратили авторитет серед населення. З метою подолання цієї негативної тенденції Олександр Горін провів зустрічі із підприємцями, колективами різних галузей діяльності Іршавщини та громадськими активістами, щоб вивчити їхні проблеми та сприяти у їх вирішенні.

Протягом лише жовтня місяця голова райдержадміністрації провів виїзний особистий прийом громадян у понад 17-ти сільських радах району. У зв’язку з багаточисельними зверненнями іршавчан щодо оформлення та надання субсидій Олександр Васильович провів розширену нараду з представниками управління соціального захисту населення РДА, Іршавського РЕМ, газового господарства, районного центру зайнятості, ЦНАПу та ін., в ході якої, присутніми було визначено та обговорено проблемні питання, які виникають у процесі призначення субсидій та прийнято ряд важливих рішень для оперативності в роботі. Зокрема, досягнуто тісної взаємодії між відповідними установами, оперативним обміном інформацією, що дало можливість спростити процес надання іршавчанам житлових субсидій і, найголовніше, уникнути обурення самих громадян.

Відомо, що однією з найболючіших проблем Лисичова є берегоукріплення р. Лисичанка, де мова йде, перш за все, про безпеку жителів села, зокрема – дітей. Так, за особистого сприяння Олександра Горіна нещодавно лисичани нарешті змогли побачити перші зрушення по укріпленню даного берега. Вартість берегоукріплення – понад 4 млн. грн., згідно проектної документації, роботи розбито на чотири етапи. Перший транш оплати вже перераховано підряднику, а це – 297 тис. грн.. За прогнозами підрядника, перший етап робіт завершиться до 20 грудня цього року.

Крім цього, очільнику нашого краю вдалося досягти позитивного результату щодо введення в експлуатацію водогону в с. Ільниця з метою визначення ступеню готовності до введення в експлуатацію водогону, було утворено робочу комісію з обстеження водогону, яка згодом дала висновок, що водогін в робочому стані, за виключенням деяких недоліків, що утворилися від не запущення його тривалий час у роботу.

Тримає Олександр Васильович на особистому контролі і ремонт доріг на окремих участках, що проводиться за субвенційні кошти з обласного бюджету, а це – 2 млн. 720 тис.грн.. Адже неодноразово, під час спілкування з іршавчанами, звучали обурення як і за вкрай жахливий стан доріг, так і за неефективне використання бюджетних коштів, виділених на їх ремонт, де, на думку окремих жителів району, не обходиться без корупційних схем.

Значна увага керівництва району приділяється учасникам антитерористичної операції та сім’ям загиблих героїв України. Надання всіх, передбачених законодавством пільг, виділення земельних ділянок компенсація за тверде паливо, отримання путівок на санаторно-курортне лікування, придбання житла для сімей загиблих учасників АТО та інше – все це потребує постійного контролю та сприяння з боку влади.  У районному бюджеті на видатки за Програмою «Турбота» кошти в сумі 300 тис. гривень передбачені на надання райдержадміністрацією матеріальної допомоги  учасникам АТО у 2015 році. Окремо здійснюється компенсація за тверде паливо. Окрім цього, відповідно до затвердженої обласною радою Програми «Турбота» з обласного бюджету члени сім’ї загиблого учасника АТО району отримують по 100 тисяч гривень, по 5 тис. грн. отримують поранені та по 2 тис. грн. – особи, які брали, або беруть участь в АТО

Ваш отзыв

Ваш коментар