Версія для друку Версія для друку

“ТУР’ЄВРОЦЕНТР ЗАКАРПАТТЯ-2015”

Музично-драматичний театр імені братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв в Ужгороді, де проходила минулими вихідними ХІV  Міжнародна туристична виставка-ярмарок «Тур’євроцентр-Закарпаття 2015», перетворився на туристичну «мекку». Свій туристичний потенціал представляли на виставці всі райони нашої області та гості із Сумської, Волинської, Херсонської, Тернопільської, Львівської, Київської областей, а також Словаччини, Хорватії та Чеської Республіки.

На урочистому відкритті виставки очільники області Геннадій Москаль та Михайло Попович перерізали символічну стрічку, привітали всіх учасників та побажали плідної праці. Делегацію Іршавського району очолював голова райдержадміністрації Олександр Горін.

Наш район традиційно взяв участь у виставці, де гідно представив туристичні можливості краю. Жваво та людно проводилося ознайомлення туристів, колег, гостей та всіх бажаючих із представленою рекламно-інформаційною продукцією Іршавщини: туристичні карти, листівки, буклети з туристичними куточками краю «Родзинки Іршавщини», «Іршавщина запрошує», «Сільський зелений туризм», «Срібне джерело», «Готель Іршава», пішохідний маршрут «Лисичово-Кук», «На «Гамору» молот кличе», «Санаторій Боржава», «Дерев’яні церкви району» та «Фестиваль ковальського мистецтва та народних промислів запрошує». Як завжди, ковані вироби кузні-музею «Гамора» с. Лисичово, викликали особливий інтерес у відвідувачів виставки та бажання особисто відвідати унікальну, єдину діючу у Європі водяну кузню-музей.

Колоритним доповненням експозиції стали вироби народних умільців Іршавщини: Михайла Головка – лозоплетіння, Вікторії Капітан – розпис по дереву, художні роботи, Марти Маргіти – вишивка.

У рамках виставки-ярмарку цими вихідними відбулися також спеціалізовані тренінги та конференції, на яких обговорили розвиток туристичної інфраструктури Закарпатської області.

За участь у проведенні виставки наш район було нагороджено грамотою та дипломами.

 

Вікторія МАРГІТА, 

головний спеціаліст відділу

культури і туризму  РДА.

Ваш отзыв

Ваш коментар