Версія для друку Версія для друку

РОДИННІ СКАРБИ

У виставковій залі районного будинку культури провели IX районний фестиваль «Родинні скарби Іршавщини» та відкриття виставки робіт творчої родини Ісаків: живопис, графіка, різьба по дереву, кераміка, іконопис, вироби на склі.

Виступали перед глядачами творчі сім’ї, співучі родини, які виховують своїх дітей у дусі українських традицій та українському родинному теплі. Першими в дуеті виступили батько і син Філеш, які вже роками радують піснею про рідний край, на цей раз вони виконали пісню «Батьківська криниця», − автор Василь Філеш (старший). Продовжили фестиваль Лауреати Міжнародного фестивалю «Музичний фестиваль родин» та ІІ обласного фестивалю «Родинні скарби Закарпаття» – талановита, співоча, щедра душею родина Сабадошів із Приборжавського. Вітали на святі й творчі родини художників, народних умільців, які неодноразово прославили наш район за межами області та навіть країни. Талановитий родинний колектив Паньканинців із села Білки продемонстрував присутнім надзвичайну любов до пісні, виконавши Закарпатську народну пісню «Повіяв вітер буйнесенький».

Виступили для гостей свята вихованці зразково-дитячого цирку «Весела арена», Євгенія та Богдан Лендєли. Зокрема, зовсім юна іршавчанка Євгенія вкотре дивує глядачів своїми надзвичайними можливостями, пластичністю власного тіла. Далі ведучі свята Наталія Панько та Іван Котубей запросили на сцену сімейний дует Бокотеїв: мами Ярослави та доньки  Анастасії, які виконали пісню «Синє небо, жовте поле».

У залі панувала невимушена атмосфера та море позитивних вражень. Звісно, на районний фестиваль було запрошено керівників району. Зі словами вітань до присутніх звернулися голова РДА Олександр Горін, заступник голови райради Петро Добромільський та начальник відділу культури і туризму РДА Ганна Матіко.

Марина ДАНКАНИЧ.

Ваш отзыв

Ваш коментар