- Нове життя - https://nz-ir.com -

СВЯТО МИРУ

21 вересня майже всі країни світу відзначають  Міжнародний День миру, який було засновано Генеральною Асамблеєю у 1981 році, як день глобального припинення вогню та насилля.

Біля двох сотень святково одягнутих маленьких іршавчан зібралися на центральній площі міста, аби разом висловити свої побажання та молитви в ім’я  миру на рідній землі. Дійство відбувалося у рамках «мирної» акції, приуроченої до цієї дати. Віршованими рядочками та патріотичними піснями про найдорожче, на сьогодні, для українців – мир, дітки вселяли у серця присутніх віру в непереможність та істинну любов до Батьківщини.

Маленькі патріоти також писали листи на аркушах у формі голуба, що є основним символом миру. Як наголосила ведуча, організатор заходу, Віра Глушко, ці листи та фото із сьогоднішньої акції будуть відіслані до Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй.

Присутніми на святі були також голова райдержадміністрації Олександр Горін, керівник апарату РДА Олег Козенюк та міський голова Степан Бобик, які пізніше піднесли запалені лампадки до  пам’ятного знаку «Борцям за свободу і Незалежність України, Героям небесної сотні та загиблим в АТО». Крім цього, всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто віддано боровся за мирне небо сьогодення.