- Нове життя - https://nz-ir.com -

Семінар голів первинних ветеранських організацій району

На семінарі, який відбувся 8 вересня, обговорювались наболілі питання ветеранів району. Рік 2015 оголошений президентом, урядом, Верховною радою – Роком ветерана Великої Вітчизняної війни (1941-1945)
В 2015 році заплановано ряд заходів щодо реального підвищення соціального захисту суттєвого поліпшення життєвих умов учасників бойових дій, інвалідів, трудівників воєнного тилу, дітей війни. Констатовано, що в цьому напрямку дещо зроблено, але більшість ветеранів району жаліються, що вони не відчули покращення в своєму добробуті, а навпаки – умови погіршилися завдяки реформам уряду та Верховної ради.
Голови ветеранських організацій при підтримці владних структур сподіваються, що буде проведено ряд заходів по соціально-правовому захисту ветеранів війни та праці, ювілейні, культурно-масові заходи, присвячені Року ветеранів Великої Вітчизняної війни.
Обговорено підсумки звітно-виборних зборів у первинних ветеранських організаціях, голів кращих ветеранських організацій запропоновано нагородити грамотами і матеріально районною радою та держадміністрацією на сьомій районній звітно – виборній конференції. Обрані нові голови у Вільхівській, Кам’янській, Дубрівській та Арданівській первинних ветеранських організацій.
Головою районної ради ветеранів Денисом Білинцем були намічені основні напрямки роботи первинних організацій: соціальний захист ветеранів всіх категорій, волонтерський рух серед ветеранів всіх напрямків, і патріотичне виховання молоді учнів у дусі поваги до старших, участь у всіх заходах державного значення ветеранів та інше.
Учасники семінару запропонували взяти активну участь у виборах у місцевих органах влади, висунути активних ветеранів у місцеві органи, щоб більш повно були представлені у владних органах інтереси ветеранів. Намічені кандидатури у районну, міську, і сільські ради, і вони повинні користуватися підтримкою багатотисячної організації ветеранів і отримати перемогу на виборах. По цьому питанню знайдено одностайне порозуміння і взято всіма до виконання. Зібрання широко обговорило проведення самої звітно-виборчої конференції, яка відбудеться 15 жовтня, в зв’язку з неможливістю виконувати свої обов’язки через хворобу деякими ветеранами запропоновано вирішення цього питання шляхом залучення нових ветеранів і запропонувати їм виконувати ці обов’язки. Складені відповідні списки і розпочата негайна робота по залученню нових ветеранів управління, президію, головами комісій обговорено і інші організаційні питання по проведенню 7-ї районної звітно- виборної конференції.
З розглянутих питань виступали голови первинних ветеранських організацій: М. Петрашко(Імстичево), А. Нодь (Довге), М. Вербищук (Луково), І. Митровці (Вільхівка), М. Ломага (Брід).
Хвилиною мовчання вшанували недавню раптову смерть голови первинної організації с. Кушниця Кюкало Ю. Ю.
Учасники зібрання відмітили і день народження голови первинної організації с. Негрово Поповича І.Ю. і вручили подарунок.

Ігор Берегій,
заступник голови районної ради ветеранів України.