- Нове життя - https://nz-ir.com -

ДЕНЬ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ

Вже стало традиційно напередодні Дня фізичної культури і спорту підбити підсумки виступів спортсменів району на змаганнях різного рангу, згадати тих тренерів, вихованці яких найкраще засвітились на спортивному небосхилі.
Юрій Світлик − тренер з важкої атлетики. Раніше всі із захватом спостерігали за виступами його вихованців на обласній арені. Зрідка, хтось засвічувався на всеукраїнських змаганнях, один раз на європейській арені, то зараз уся увага прикута до його вихованця Віталія Глушка − збірника України. Віталій, у свої 20 років – багаторазовий призер та переможець чемпіонатів, Кубка України, увійшов у 10 кращих важкоатлетів Європи.
Іван Ковач − тренер з боксу. Поступ цього тренера на спортивний олімп викликав подив у багатьох шанувальників цього виду спорту. За короткий період з практично невідомого тренера стає відомий не тільки в області. Троє його вихованців стають призерами України, виконують нормативи кандидата у майстри спорту, ще з десяток наступають їм на п’ятки, а Віталій Ковач, теж його вихованець, член збірної України з боксу, призер України, пройшов два навчально-тренувальні збори у складі збірної.
Анатолій Вайда − тренер з шашок. Це ім’я вже з десяток років не сходить з шпальт газет з визнанням успіхів та значних досягнень його вихованців. Успішні виступи у числі призерів європейського рівня, всеукраїнського, вже якось залишають у тіні численні перемоги на обласному рівні.
Сергій Білан − тренер з футболу. Декілька років тому стартувала його тренерська хода. На даний час його вихованці серед вікових груп у числі переможців, призерів обласної першості. Два роки поспіль виступають у зональних всеукраїнських змаганнях, а в ці дні вікова група 2002-2001 р. н. у м. Суми виступає у фінальній частині всеукраїнських змагань «Шкіряний м’яч», де 8 найкращих команд України виборюватимуть звання кращої. А ще виступи його команди знають у таких країнах як Італія, Словаччина, Угорщина. Нещодавно вони повернулися з Угорщини, де посіли найвищу сходинку п’єдесталу.
Радують своїми виступами на обласній футбольній арені вихованці тренерів: Ярослав Шуста, Михайло Райда, Ганна Костраба, Михайло Лях, Віктор Цогла.
Ільгар Кулієв − тренер з боротьби дзюдо. Майже кожний рік хтось з його вихованців входить у трійку кращих на всеукраїнських турнірах та змаганнях.
Іван Пирога – тренер з настільного тенісу. З кожним роком все частіше його вихованці у числі призерів та переможців обласної першості. Зараз головна мета їх вийти на рівень змагань більш високого рангу.
Баскетбол − тренери Василь Половка, Іван Кузьма, Петро Поп. Щорічно не повертаються із змагань, не здобувши, якщо не переможного, то призового місця.
Найкращих епітетів заслуговують наші ветерани. В цьому році пройшла 22 обласна спартакіада ветеранів. За ці роки вісім разів перемагали, 3 рази були другими.
Вже десятиріччя в районі проводиться спартакіада школярів району. В різні роки та чи інша школа за підсумками ставала переможцем. За останні два-три роки переможна трійка майже не змінюється: серед ЗОШ І-ІІІ ступенів – Сільце, Вільхівка, Іршавська ЗОШ №2; серед ЗОШ І-ІІ ступенів − Климовиця, Гребля, Горбок.
Сектор молоді та спорту райдержадміністрації щиросердечно вітає всіх зі святом та бажає Вам здоров’я міцного, наснаги, щастя родинам і многая літ.

Андрій Данканич,
завідувач сектору молоді та спорту РДА