Версія для друку Версія для друку

ЛІХТАР У ПАМ’ЯТЬ ПОБРАТИМА КОВАЛЯ

Минулої суботи, напередодні Дня незалежності України, на Лисичівській гаморі вдруге цього року зібралися ковалі. Майстри металу і вогню продовжили роботу над ліхтарем, що символізує мир, яку започаткували в останні червневі вихідні на Гаморі-2015.
Ідея і проект виробу належить голові громадської організації ковалів Срібної Землі Сергію Тяску. Окрім нього, тепер ліхтар кували Віктор Завадський зі Львова, Павло Густій з Іршави та керівник місцевого учнівського гуртка районної станції юних техніків «Ковальська справа» Богдан Попов. Коли тільки формували виріб, поряд з ними трудився і киянин Григорій Матяш, який потім невдовзі став бійцем Національної гвардії із позивним «Блек», а через місяць героїчно загинув. Саме тому автори виробу прийняли одноголосне рішення присвятити свою творчу роботу пам’яті друга і встановити її на центральній вулиці Лисичова при вході до школи. Ліхтар постійно нагадуватиме юнакам та дівчатам про тих, хто віддав своє життя за Незалежність Батьківщини.
Акцію провели за активного сприяння Спілки ковалів Іршавщини «Гамора» (керівник Віктор Петровцій), громадської організації ковалів Закарпаття «Клепачі» (Сергій Тяско), Лисичівського сільського голови Ярослава Палька, орендаря історичної пам’ятки кузні «Гамора» Ольги Петровцій та керівника гуртка ковалів-школярів районної станції юних техніків Богдана Попова. Завершити виріб і встановити на визначене місце намітили до свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня українського козацтва.

Михайло ІСАК

Ваш отзыв

Ваш коментар