Версія для друку Версія для друку

Ільниця святкувала

В Ільниці минулої неділі за сприяння народного депутата України Павла Балоги відзначили День шахтаря. Оскільки шахти вже давно не працюють, то свято трансформувалося у День села, але назва залишилася, як і залишилася шахтарська слава, що її пов’язують у районі тільки з Ільницею.
Директор сільського будинку культури Наталія Варваринець завжди вкладає душу у все, що робить. Саме її зусиллями дійство перетворюється на акцію районного масштабу. З багатьох сіл люди приїжджають щоб подивитися концерт, дати можливість дітям потратити гроші на багато чисельних атракціонах, пригостити друзів смачним бо грачем чи шашликом.
У рамках святкування було підведено підсумки акції «Подаруй крила», зініційованої Оксанкою Вовканич та Мариною Данканич. Результатом акції стала передача 80 комплектів постільної білизни Ільницькій школі-інтернат.
Крім місцевих артистів жителів села на сцені розважали: гурт “Ньюанс” із Іршави, переможниця чеського та словацького “Х-фактора” Іванка Бізіля, яка починала кар’єру в Іршаві але вже тривалий час живе за кордоном, гурт «Гостра тернина», заслужена артистка України Квітослава, заслужений діяч естрадного мистецтва Степан Гіга (молодший) та народний артист України Степан Гіга.
Свято вдалося на славу. А завершилося дійство піснею “Дорога до храму”. Нехай уже над нашою Батьківщиною запанує мир – бажали артисти собі і своїм землякам, які ще довго не хотіли розходитися.
Василь Кузан

Ваш отзыв

Ваш коментар