- Нове життя - https://nz-ir.com -

ЧЕРГОВА БЛАГОДІЙНА АКЦІЯ

У ході соціального інспектування спеціалістами Іршавського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді виявлено сім’ї мешканців м. Іршави та с. Брід, що перебувають в складній життєвій ситуації.
Багатодітна мама через сімейні обставини змушена була залишити місце проживання в одному з сусідніх районів та переїхати в село Брід. Маючи на утриманні семеро дітей, одна з яких є інвалідом, жінка власними зусиллями змогла побудувати житло, забезпечити необхідні достатні умови проживання для своїх дітей. Складна ситуація і в багатодітній сім’ї мешканки м. Іршави С. Чотиринадцятирічна дівчинка прикута багато років до ліжка, залишена спілкування з навколишнім світом.
На прохання спеціалістів Іршавського РЦСССДМ про допомогу сім’ям відгукнувся голова Іршавської районної ради Іван Савко. У результаті для дітей з особливими потребами передані багатофункціональні сучасні візочки та засоби гігієни. Тепер діти зможуть долучатися до життя своїх однолітків, відпочивати та проводити час на свіжому повітрі, перебувати за межами кімнати…
Проте не тільки такими акціями завершується серпень… Спеціалістами відділу соціальної роботи Іршавського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з представниками відповідних сільських рад , УСЗН, КВІ, ДІМ здійснено соціальні інспектування сімей, які проживають на територіях Іршавської міської та Лозянської, Ільницької, Білківської, Довжанської, Імстичівської, Броньківської сільських рад .
При цьому проводилася профілактична та просвітницька робота з неповнолітніми правопорушниками, із сім’ями з шкідливими звичками, з батьками, що недобросовісно виконують свої обов’язки.
Ірина ВОВКАНИЧ,
директор районного
центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді