Версія для друку Версія для друку

Безперервний головний біль Іршави – дороги

Протягом останніх чотирьох років у Іршавській міській раді багато уваги було приділено стану вулично-шляхової інфраструктури міста.
Щоб зберегти окремі дороги районного центру, поточні ямкові ремонти проводилися на всіх автошляхах, де є асфальтобетонне покриття. Вони відновлювалися за кошти міського бюджету, а автошляхи державного та місцевого значення загального користування ремонтував їх балансоутримувач – Служба автомобільних доріг у Закарпатській області.
Цьогорічні нововведення від столичних високопосадовців призвели до відсутності коштів у Облавтодору і з міської казни довелося спрямовувати гроші на ремонт і їхніх доріг. З одного боку – зайві витрати, які впали на плечі міського бюджету, а з іншого – врешті, більш-менш відремонтовані і центральні дороги Іршави.
Поряд із цим, починаючи із 2011 року було реалізовано ряд проектів із капітального ремонту доріг на міських вулицях. Так, нові дороги мають мешканці вулиць Чапаєва, Гоголя, Волошина, Шкільної, Локоти, Конституції, Першотравневої, Української, Грушевського, Піонерської, Лесі Українки, Беляєва, Терешкової, Фединця, Мічуріна, Павлова, пров.Білецький, Зарічної, Лермонтова, Суворова.
Радує новий автошлях і жителів села Собатин, де на сільській вулиці устелили новий асфальтобетон.
Оскільки окремі дорожні полотна райцентру ремонту не бачили вже 20-30 років, новий асфальтобетон в першу чергу стелили на найгірших ділянках (Локоти, Фединця тощо) та вперше «укатували» таке покриття на тих, де асфальту ніколи не було (Волошина, Павлова та ні.), або, де будувалися нові каналізаційні та водопровідні мережі (Українська, Гоголя, Беляєва і т.д.).
Технологія та процес укладання асфальтобетону в останні роки йде в ногу з сучасністю. Відповідно, весь хід будівництва доріг, зокрема на вулицях Українській, Лесі Українки, частково в с.Собатин, дорозі до кладовища, все менше потребував ручної роботи, натомість спецтехніка та автоматизація замінювала людські руки. Як наслідок і якість такої роботи значно вища. Тому ряд доріг, які заасфальтовані раніше і на перший погляд мали непоганий стан, поряд із нещодавно відновленим полотном по вулиці Українській, здаються не такими вже й хорошими.
Разом із тим, «сиплються» і дорожні полотна «виснажені» часом та автомобільним навантаженням. Ямкові ремонти тимчасово рятують водіїв та автотранспорт від вибоїн. Латка на латці на дорогах по вулицях Севастьянова, Тітова, Борканюка, Робітничій, Б.Хмельницького, частково Фединця та ряду інших, не покращують настрій водіїв та мешканців міста. І, очевидно, що наступними у переліку на відновлення мають бути й ці автошляхи.
Позаяк осінні дні обіцяють бути теплими і погожими, у міськраді готуються до продовження розпочатих дорожніх робіт. Капітальні відновлення мають торкнутися автодороги по вулиці Залізничній, де у 2013 році збудовано магістраль водовідведення, Першотравневій, де без асфальтобетону залишився відрізок більше 100 метрів тощо.
Буквально на цьому тижні іршавські дорожники розпочали поточний ямковий ремонт на під’їзній дорозі до села Собатин. Поки що ці роботи не завершено.
Асфальтоукладання на всіх інших комунальних дорогах Іршави буде внесено до програми соціально-економічного розвитку міста на 2016 рік.

Ліана ДЕМЧИК

Ваш отзыв

Ваш коментар