Версія для друку Версія для друку

ТОБІ, УКРАЇНО!

Минулої неділі, 23 серпня, на центральній площі Іршави було неабияк гамірно та цікаво, віддалеку було чутно звучання патріотичних пісень, а люди були по-святковому у вишиванках… – Іршавщина відзначає День незалежності України.

        Найголовніше свято країни наш район святкував у рамках культурно-мистецької акції «Тобі, Україно», за участі аматорських колективів Ільницької сільської ради. Зі вступним вітальним словом до присутніх звернулися в.о. Ільницького сільського голови Ольга Шестак, депутат райради Василь Павлище та головний спеціаліст відділу культури і туризму райдержадміністраці Людмила Бабинець. Після цього музично-хореографічною композицією «Ласкаво просимо» розпочалася концертна програма. Піснею «Україно» порадував Богдан Білозір.

        Загалом святковий концерт налічував понад тридцять різних номерів. Це були і хореографічні постановки, і українські народні танці, і музичні привітання, які виконували як зовсім юні таланти Ільниці, так і досвідчені, а це: Злата Лівак, Даринка Староста, вихованці ДНЗ №1, Іринка Варцаба, Ніна Цуцкова, Стас Гіга, Тетяна Пилипко,  учні Ільницької школи-інтернату, танцювальний колектив «Юність», Христина Ляшко, Ванеса Квак, викладачі Ільницької школи мистецтв, вокальний народний ансамбль «Ільничанка», троїсті – музики клубу Ільниця-Новоселиця та інші.

        Хочеться відзначити, що кожен із номерів був по-особливому унікальним, а чудові тематичні вбрання додавали надзвичайної яскравості. Це ще один доказ того, що на Іршавщині живуть не тільки працьовиті, але й безмірно талановиті люди.

        Окреме спасибі за чарівність та професіоналізм хочеться висловити ведучим цієї акції: Наталії Варваринець, Юрію Мельнику, Богданці Ляшко та Полінці Тернинко.

        Отож і глядачі, і самі учасники залишилися неабияк задоволеними. Свято вдалося! Можна з упевненістю сказати, що Іршавщина гідно відзначила 24-ий День народження своєї Батьківщини – у колі щирості, патріотизму та любові до України.

Ваш отзыв

Ваш коментар