- Нове життя - https://nz-ir.com -

РОЗШИРЕНА НАРАДА З ПИТАНЬ МОБІЛІЗАЦІЇ

17 серпня закінчилася шоста хвиля мобілізації в Україні. 25 серпня, під керівництвом голови райдержадміністрації Олександра Горіна, була проведена розширена нарада  з питань підбиття підсумків проведення 6 хвилі мобілізації у районі. Участь у нараді взяли: заступник голови райдержадміністрації Іван Мошкола, керівник апарату райдержадміністрації Олег Козенюк, міський та сільські голови району, військовий комісар Іршавсько-Виноградівського об’єднаного районного військового комісаріату Віктор Нагайко, начальник райвідділу управління МВС України в Закарпатській області Мирон Черничко та прокурор Іршавського району Олег Опішняк.

 Розпочали нараду з доповіді військового комісара, який повідомив, що у нашому районі під час шостої хвилі мобілізації було виконано план всього на 7,3 %. Як зазначив комісар, на його думку, основною причиною такого низького показника є відсутність призовників за місцем проживання.

– «Основна проблема — це те, що люди їдуть на заробітки за кордон. Ясна річ, що робочих місць замало, а дітей і сім’ї потрібно годувати й одягати, а не відпустити ми не можемо. Але всі повинні зрозуміти, що це не тільки Указ Президента – це обов’язок кожного з нас».

Ще однією, не менш важливою причиною низького відсотка виконання плану мобілізації є незлагоджена робота військово-облікових столів сільрад з військоматом стосовно уточнення військово-облікових даних. Поспілкувавшись та порадившись з головами сільських рад, голова райдержадміністрації видав доручення: протягом двох тижнів навести лад з обліковими даними та при цьому вести обов’язковий зв’язок з військовим комісаріатом.

Голова райдержадміністрації Олександр Горін в ході наради з’ясував першочергові проблеми населених пунктів району. Здебільшого присутні говорили про проблемні дороги, оновлення та обладнання дошкільних навчальних закладів, земельні питання, аварійні споруди тощо.

 Наприкінці наради Олександр Васильович зазначив, що всі згадані питання, які порушувалися у ході обговорень, він розгляне більш детальніше при індивідуальній зустрічі з сільськими головами.