- Нове життя - https://nz-ir.com -

Як вберегтися від літньої спеки?!

На тому тижні була спекотна погода – від 30 – до 40 градусів за Цельсієм, і нашим мешканцям потрібно знати, як саме вберегтися від сильної спеки.Якщо вона повернеться, то згодяться певні поради.
Для початку потрібно утриматися від довгої і важкої праці надворі, тому що при температурі повітря вище 30 градусів можна отримати сонячний удар.
Якщо ж ви довго перебуваєте на вулиці, обов’язково носити головний убір, щоб захиститися від пекучого сонця і час від часу перебувати у холодкові, щоб не отримати опіки шкіри.
Також дуже важливо цілий день вживати воду у великій кількості, так можна запобігти зневодненню вашого організму та втоми. Проте не варто пити дуже холодну воду, так ви ризикуєте захворіти.
Якщо ж відчуваєте слабкість та головокружіння у спекотні дні, потрібно лягти на спину і прикласти до голови холодний, вологий рушник.
У літні, спекотні дні багато хто часто ходить на річку, щоб скупатися. Це допомагає зняти втому.
Але треба бути дуже обережними, якщо ви цілий день перебували під прямими сонячними променями, то швидко заходити у річку не можна, відбудеться різка зміна температури тіла, і вам може запаморочитися в голові або почнеться носова кровотеча. Якщо вживали перед тим спиртні напої, то також утримайтеся від різкого занурення у воду, адже саме це є причиною того, що люди тонуть, навіть якщо і знають плавати.
Лілія Білунка,
студентка 3 курсу відділення журналістики УжНУ