- Нове життя - https://nz-ir.com -

Людина на своєму місці

Так говорять про тих, хто не просто обіймає посаду, а й робить усе для того, щоб принести користь громаді. До таких сповна можна віднести і Кам’янського сільського голову Валерія Гангура.
Пригадується 2006 рік. Очолити громаду села намагалися 12 чоловік. І лише В. Гангуру усміхнулася фортуна. Свого основного конкурента він випередив тоді на 150 голосів.
– Звісно, таку велику довіру виборців я сприйняв як аванс, — каже Валерій Степанович. – Будучи у Богаревиці, Воловиці, Хмільнику і, звичайно, у Кам’янському, я зустрічався із людьми, цікавився проблемами, які їх хвилюють.
Розпочав В. Гангур із облаштування автобусних зупинок. Будучи за кордоном, кожен із нас бачив, які сприятливі умови створені там для людей. Чекаючи на автобус, ти можеш посидіти, почитати книжку, на тебе не гріє сонце, не паде дощ, не дує вітер. Такі зупинки було відкрито у Кам’янському і Хмільнику. Це обійшлося громаді в 30 тисяч гривень.
Непокоїло сільського голову і те, що вночі Кам’янське потопало у темноті. А людям хочеться жити цивілізовано, по-сучасному. Особливо це стосується молоді і людей похилого віку. Так було зроблено освітлення на вулицях Жовтнева, Мічуріна, Мукачівська і Центральна. Це коштувало 100 тисяч грн..
Буваючи у Кам’янській ЗОШ І-ІІІ ступенів, вчителі уповали на те, що треба замінити на навчальному закладі дах. Це теж було одне із непростих завдань – дах обійшовся у 800 тисяч гривень. Введено в дію і вбиральні, які пустували тут майже вісім років.
А що вже говорити про сільські дороги. Це обличчя населеного пункту. І Валерій Степанович усе зробив для того, щоб знайти такі кошти. А це немало, небагато – 800 тисяч гривень.
Голова села вболіває за все. А тим більше, коли мова йде про дітей дошкільного віку. Тому й зробив капітальний ремонт дитсадка у Кам’янському. Особливо звернуто було увагу на вбиральні. Тепер вони мають європейський вигляд. До того ж додатково відкрито дві групи. На дитячому навчальному закладі поміняно також двері і вікна. Усього виконано робіт на 500 тисяч грн..
Чимало зробив Валерій Степанович і для віддалених населених пунктів. Зокрема, у Хмільнику після капітального ремонту відкрили свої двері клуб й амбулаторія, багато зроблено в дитячому навчальному закладі та загальноосвітній школі І-ІІ ступенів. На ці роботи витрачено понад 110 тисяч грн.. Водночас зроблено ремонт сільської вулиці на 100 тисяч грн.
У селах Хмільник, Богаревиця і Воловиця проведено освітлення вулиць. До речі, ця робота продовжується.
Добрим словом відгукуються про В. Гангура і жителі Богаревиці. Тут зроблено капітальний ремонт дитячого навчального закладу і прокладено туди дорогу. У Воловиці теж залишив хороший слід – у дитячому садку поміняно вікна, двері, проведено газ, відкрито вбиральні.
Є задуми і на нинішній рік. Уже виділено 350 тисяч гривень на ремонт даху ДНЗ в с. Кам’янське і на переобладнання котельні в дитсадку в Богаревиці.
Незважаючи на те, що В.С. Гангур родом із сусіднього села Арданово, усе робить для розквіту населених пунктів, які входять до складу Кам’янської сільської ради. У цьому йому допомагають депутат Верховної Ради України Іван Балога, депутат обласної ради Максим Хохлов, голова районної ради Іван Савко, дружина – депутат районної ради Ярослав Гангур. У розмові Валерій Степанович не оминув і колишніх голів — райдержадміністрації Віктора Феєра і районної ради Станіслава Сухана, в.о. голови РДА Івана Мошколу. Усім, хто допомагає йому, щира подяка. Бо все, що робиться, це для людей.
Велику увагу приділяє Валерій Гангур розвитку спорту в селі. Свого часу футбольний клуб був неодноразовим чемпіоном району. Потім певний час команда не виступала у районній першості. Цьогоріч знову бере участь у районній першості. Уже наступного року мріє, щоб футболісти увійшли в трійку кращих.
Крім того, Валерій Степанович — хороший сім’янин. Разом з дружиною Ярославою Юріївною виховують прекрасних донечок — Альбінку, Еріку, Ярославку і Валерку. Вони виростають на радість батькам, вчаться бути прикладом у житті. Найголовніші риси в їхньому характері — чесність, порядність, доброта, повага до старших, вміння знаходити вихід із складних ситуацій.
13 серпня В.С. Гангуру виповнилося 40. Це прекрасний ювілей! У нього усе ще попереду. Десятки вітань і побажань лунало на його адресу. Віриться, що всі вони збудуться. Хай Тобі, друже, усе ведеться у житті, нехай Бог благословляє тебе на добрі справи!
Василь ШКІРЯ