- Нове життя - https://nz-ir.com -

Зробіть правильний вибір

Вибір професії – це велика відповідальність, насамперед, перед батьками, суспільством та найголовніше перед самим собою. Адже, обираючи професію, обираємо шлях, яким будемо йти, і кожному вирішувати, чи буде він важким і нудним, чи легким та цікавим.
Багато випускників обирають собі професію під натиском батьків чи ще когось, та це ні до чого доброго не призводить. Адже недаремно кажуть: «Іди своєю дорогою, і нехай люди говорять, що завгодно».
При виборі професії, потрібно задумуватися над тим, чи знайдеш роботу, чи матимеш добру платню та чи зможеш забезпечувати свої потреби. Але часто не враховується те, що потрібно обирати фах не лише престижний і високооплачуваний, а й цікавий та захоплюючий, бо він, як правило, на все життя. Повчальним є вислів про те, що «під купою грошей може бути похована людська душа».
Кожна людина народжується для якоїсь справи. Хтось народжений для мистецтва, інший для точних наук чи фізичної праці. І як не помилитися у своєму виборі? Дослухайтеся до свого серця, перевірте свої вміння на практиці, переконайтеся, що у вас лежить душа до обраного ремесла. Не можна бути професіоналом своєї справи, якщо її не любиш. Якщо ж допущено помилку з вибором професії, то ніколи не пізно її виправити. Головне – це отримувати задоволення від своєї роботи у майбутньому, і щоб плоди праці приносили користь іншим. Пам’ятайте, що найкращий вибір – це власний вибір.
Христина Дочинець,
студентка відділення журналістики УжНУ.