- Нове життя - https://nz-ir.com -

У Ільницькому «Водограї» життя цікаве

На базі Ільницької школи-інтернат вже не вперше в літній період працює оздоровчий табір «Водограй» для дітей із багатодітних сімей, напівсиріт, інвалідів, тих, хто належить до соціально незахищених категорій… Цього року до них ще приєдналися діти воїнів АТО – героїв, які захищають східні рубежі Батьківщини від агресії терористично-російських банд, яким постачає зброю та живу силу наш північний горе-сусід. У таборі тепер оздоровлюється 100 учнів 7 – 14 річного віку із усього району. А керує процесом відпочинку та відновлення сил чудова жінка, учитель із досвідом, директор за покликанням Тетяна Володимирівна Олексій. А допомагають їй вихователі, яких варто назвати усіх, бо віддаються роботі з дітьми повністю, вкладають у дітей душу, віддають любов, діляться материнським теплом. Це Бокотей П.П., Зем’янська М.В., Марковцій М.В., Гайдук А.В., Огар Є.Ю., Цибанога М.І. та Андрійцьо Г.Ю.
Життя у таборі насичене та цікаве. Щодня проводяться спортивні змагання, конкурси, вікторини, зустрічі… Вже проведено екскурсії в національний парк «Зачарований край», на ПАТ «Ільницький завод МЗУ», ТЗОВ «К’лен», пекарню, на річку та околицями села. Діти також відвідали луна-парк.
Крім того, на зустріч із учнями постійно запрошують цікавих людей, колективи художньої самодіяльності, спортивні клуби. Нещодавно перед відпочиваючими виступили спортсмени клубу «Атлант», члени Всеукраїнської асоціації бойового гопака, що тепер теж оздоровлюються в Ільниці. А днями до табору завітали одразу аж четверо відомих людей: художник та журналіст і мислитель Василь Ловска, письменники, члени НСПУ Василь Шкіря, Василь Кузан та Іван Шмулига, який вперше виступав як член спілки, адже прийняли його до гурту професіоналів тільки кілька тижнів тому.
Учні залишилися задоволеними часом, проведеним із тими людьми, про яких раніше тільки чули від учителів, від батьків, бачили їх по телевізору. Розповіді кожного були цікавими, адже на шляху до досягнення висот траплялося усяке, а допитливим дітям цікаво послухати про все. Поети почитали по кілька віршів, казкар розказав про свої книги та їх героїв, а художник не тільки розказував, але і показував свої роботи, якими оформлено їдальню, що служить також і актовим залом.

Олександра Кузан,
студентка відділення журналістики УжНУ