- Нове життя - https://nz-ir.com -

І студент, і тамада

Звичайний студент третьокурсник, який навчається на торговельного підприємця розповів, яка справа дійсно йому до душі. Це дотепний і веселий парубок із с. Білки Юрій Ігнатко.
Паралельно з навчанням хлопець працює ведучим в іршавській весільній організації «Art Event». І дещо розповів нам про неї.
– Ця організація дуже молода, відколи вона діє? В цьому товаристві ти від початку?
– Ні, «Art Event» створена в 2014 році, я працюю тут вже півроку.
– Чия ідея заснувати такий проект?
– Її засновником є В’ячеслав Матішинець, більш відомий як оператор «Світського життя з Катериною Осадчою».
– Як ти туди потрапив?
– Ну власне все почалося з того, що навчаючись в Ужгороді, якось мене попросили підмінити хлопця з КВНу і виступити замість нього. Відтоді я сам почав грати в КВН. Потім ми з другом хотіли спробувати себе у такій ролі як тамада. На той час засновник цієї організації шукав ведучих, от я й залишився тут працювати, знайшовши собі партнера з Мукачева (до речі, теж КВНщика).
– Як вдається пов’язувати роботу з навчанням?
– Ну-у, враховуючи те, що мені дійсно подобається займатися цією справою, буває, що відпрошуюся з пар.
– Чому тоді на акторське не вступав?
– Тому що батьки казали, що це не професія, потрібно думати про майбутнє, і щось більш серйозне. Хоча змалку дуже любив танцювати , співати, когось копіювати, але із цим у мене не склалося.
– Все ж таки для того, щоб приносити людям задоволення та приємні враження, не обов’язково мати папірець про освіту. Хочеться в майбутньому створити власну організацію?
– Ну, я не розмірковую над цим, принаймні зараз. Тепер у нас є багато ідей, які хочемо реалізувати. Це знімання скетч роликів і.т.д. Зараз працюємо над складанням сценаріїв, текстів для пісень, оскільки до кожного святкового заходу підхід індивідуальний.
– Скільки людей працює в «Art Event»?
– П’ятнадцять, до того ж організація має офіси не тільки в Іршаві, але і в Мукачеві.
– Чи багато замовлень ? Яке найбільше запам’яталося?
– Замовлень є достатньо, а ще в такий нелегкий час. Звичайно, хочеться більше… молоді заробітчани повернуться, думаю, будуть більше одружуватися!
Найбільше запам’яталося одне із днів народжень дівчини з Іршави, створене у стилі «ретро» – і ми відпочили, й іменинниця була задоволена, багато емоцій від гостей, і взагалі побільше би таких заходів!
– Всі жарти складаєте самі чи, можливо, деякі копіюєте?
– Виступати нам більше подобається із своїм матеріалом, чуже − то якось і не цікаво, я так думаю…але є такі жарти, без яких не обійтися у нашому колоритному Закарпатті!
– Які плани на майбутнє?
– Надалі розвиватися у цій справі та починати кар’єру ведучого в цій організації.

Ганна Войтович,
студентка відділення
журналістики УжНУ.